ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

L'atenció pediàtrica de Tortosa es concentrarà al CAP Baix Ebre a partir de l'abril

L'alcaldessa Meritxell Roigé s'ha mostrat «molesta» i rebutja la decisió de Salut
L'atenció pediàtrica de Tortosa es concentrarà al CAP Baix Ebre a partir de l'abril | Google Maps

 

Tota l'atenció pediàtrica de la ciutat de Tortosa es concentrarà al CAP Baix Ebre, a partir de la segona quinzena d'abril. Aquest canvi suposa el trasllat dels especialistes pediàtrics del CAP Temple al centre del barri de Ferreries. El Departament de Salut vol implantar un model d'atenció pediàtrica que s'aplica «a diferents zones de Catalunya», per afavorir l'accés a través d'Internet i un call-centre, així com ordenar els fluxos dels pacients en una sola ubicació.

 

La mesura també propiciarà millors activitats preventives i revisions, i reforçarà l'activitat assistencial comunitària. Per habilitar l'espai, les especialitats de la tercera planta del CAP, anestèsia, oftalmologia i digestiu i la clínica del dolor, es traslladaran des de dilluns al CAP Roquetes de forma provisional. Des del mes de juny de l'any passat, l'atenció pediàtrica a les tardes a la ciutat de Tortosa ja es concentra tota al CAP Baix Ebre.

 

L'alcaldessa de Tortosa rebutja la decisió de Salut

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha rebutjat la decisió de Salut de traslladar algunes de les especialitats del CAP Baix Ebre al nou CAP de Roquetes, per poder unificar l'atenció pediàtrica al centre del barri de Ferreries. Roigé ha qualificat la decisió «d'inacceptable» i s'ha mostrat molesta per la situació de «saturació» que pateixen altres serveis sanitaris de la ciutat.

 

Reclama la construcció d'un CAP al nucli de Jesús

L'alcaldessa ha posat com exemple Jesús, on ha calgut cedir aules de l'escola de música per habilitar serveis que no es poden encabir al dispensari per falta d'espai. Per aquest motiu, Roigé ha aprofitat per reclamar la construcció del nou CAP a Jesús, «absolutament necessari», per al qual l'Ajuntament de Tortosa ja ha cedit els terrenys.

 

Meritxell Roigé també ha exigit que el departament de Salut que desencalli la construcció de l'aparcament a l'Hospital Verge de la Cinta. L'alcaldessa de Tortosa es vol reunir «urgentment» amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per transmetre-li la disconformitat amb la modificació dels serveis sanitaris, així com per reclamar les millores que considera necessàries per millorar la prestació de la salut a la ciutat.