Detecten un brot de coronavirus amb 10 positius a la residència de gent gran Vima de la Ràpita

Set residències de gent gran de l'Ebre tenen brots de coronavirus actius i acumulen 84 positius

Salut dona per resolt el brot del centre VIMA de la Ràpita mentre es recuperen els últims contagiats

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre hi ha actualment set brots actius en residències de gent gran. El focus més gran es registra a la residència Sant Miquel de Tortosa on hi ha 48 positius. També hi ha 13 contagiats a la residència Natzaret de Móra d'Ebre, 12 a la residència l'Onada de Gandesa i 1 a la residència de la Santa Creu de Jesús. Recentment s'han detectat tres nous brots. Un és a l'Onada Deltebre, amb 4 positius —3 treballadors i un usuari—; un altre a la residència d'Amposta, amb 5 positius - 2 treballadors i 3 usuaris-; i a l'Onada Ulldecona —1 usuari contagiat—. A Deltebre i Amposta s'han fet PCR a tots els residents aquest dilluns i a Ulldecona es faran els cribratges aquest dimarts.

Recuperant serveis

La situació sanitària a les Terres de l'Ebre a poc a poc es va recuperant. Un dels exemples és el que ha comunicat avui el Departament de Salut en una nota de premsa en què anunciava que el servei d'Urgències de l'Hospital d'Amposta reprenia la seva activitat nocturna, la qual es va haver d'aturar el passat 30 d'octubre perquè sis metges van haver de confinar-se a causa de la pandèmia.

Fins ara, l'hospital del Montsià havia mantingut les urgències de dia, de 8 hores fins a les 20, i havia desplaçat un Vehicle d'Intervenció Ràpida fora del centre per eventuals necessitats durant l'horari nocturn. D'altra banda, pel que fa als ingressos de pacientscovid a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, compta amb 22 pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 16 pacients a planta; l'Hospital de la Santa Creu té 13 pacients positius; l'Hospital Comarcal d'Amposta en té 16 i l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, 2. 


Comentaris