Ascó I es reconnecta a la xarxa elèctrica després de la 26a recàrrega de combustible

Més d’un miler de treballadors van participar en les operacions, amb una inversió total de 23,3 milions d'euros
Imatge de la central nuclear d'Ascó I, a la Ribera d'Ebre | CatalunyaDiari.cat

 

La central nuclear Ascó I, a la comarca de la Ribera d'Ebre, es va tornar a connectar a la xarxa elèctrica ahir diumenge, 23 de desembre, un cop acabada la vint-i-sisena recàrrega de combustible. Més d'un miler de treballadors van participar en l'execució de les activitats programades durant la parada, que va suposar una inversió de 23,3 milions d’euros per a l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV). El procés de recàrrega de combustible va consistir a substituir seixanta dels elements combustibles que conformen el nucli del reactor per afrontar el vint-i-setè cicle d'operació. A més, es va aprofitar per fer diverses actuacions de manteniment i de millora.

Fins a 13.000 ordres de treball i 41 modificacions de disseny a Ascó I

En conjunt, van executar-se més de 13.000 ordres de treball i es van implementar 41 modificacions de disseny i onze substitucions de components com a anticipació a l'obsolescència dels seus materials, amb l'objectiu de mantenir a la planta plenament preparada per afrontar una operació a llarg termini, segons ANAV.

D’entre les activitats que es van realitzar en destaca la substitució de quatre dels termoparells intranuclears, que formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l'aigua a l'interior del reactor i determinar la potència a la qual funciona.

La central nuclear d'Ascó se sotmet a diverses revisions

També es va fer una inspecció del fons del vas i de les toveres de branca calenta, la inspecció visual remota de la tapa del vas i la inspecció de tubs per corrents induïdes als tres generadors de vapor. A més, es va dur a terme una revisió general de la turbina d'alta pressió i millores a l'estació de tractament d'hidrogen de l'alternador.

La propera parada per recàrrega a les instal·lacions atòmiques d’Ascó està prevista l’abril vinent, quan la unitat número dos farà la vint-i-cinquena recàrrega de combustible.

La nuclear de Vandellòs II s'atura per una incidència a l'edifici de contenció

Denuncien que la fuita de Vandellòs II ha passat al mateix circuit que fa nou mesos

"COMPARTIU: Busquen un sensesostre que va tornar una cartera amb 1.000 € a l'Ebre" "Ginestar rebateja dos carrers per dedicar-los a Neus Català i Muriel Casals"