Condemnen un home a 8 anys de presó per intentar violar una menor a Amposta

L'acusat haurà d'indemnitzar la víctima amb 15.000 euros per danys morals i, quan surti de presó, estarà en llibertat vigilada durant cinc anys
L'Audiència de Tarragona ha condemnat l'agressor a vuit anys de presó. | TarragonaDigital

 

 

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona ha dictat sentència sobre l'acusació de violació que requeia sobre un home que va abusar d'una jove de 13 anys en un kebab d'Amposta. Els magistrats han considerat provat que fa tres anys, el 13 de març de l'any 2016, la jove va ser en aquell bar i va patir un intent frustrat de violació, per la qual cosa han condemnat a vuit anys de presó l'acusat.

 

Segons l'acusació, el presumpte violador i la menor, van mantenir una breu conversa en què aquest va preguntar-li si l'acompanyava al lavabo. Però tot i la negativa de la noia, el processat va emportar-se-la a un passadís que es dirigia a la zona privada del local i la va començar a tocar i besar. Més tard, la va portar a una habitació, on la va pujar damunt d'una taula i li va baixar els pantalons.

 

La víctima ha patit angoixa i símptomes psicosomàtics

Tot i l'intent de violació, la jove va aconseguir apujar-se els pantalons i fugir. No obstant això, fruit de l'agressió, la víctima ha patit conseqüències psicològiques, fent-se-li evident l'angoixa elevada i una sèrie de símptomes psicosomàtics, factors físics que no tenen explicació estrictament mèdica.

 

Tot i això, l'acusat sempre ha negat qualsevol relació sexual amb la menor, encara que va reconèixer que li va demanar el número de telèfon i posteriorment hi va mantenir converses per WhatsApp, que han mostrat que l'agressor demanava perdó a la víctima el mateix dia dels fets.

 

La víctima ha patit conseqüències psicològiques, fent-se-li evident l'angoixa elevada i una sèrie de símptomes psicosomàtics. | CEDIDA

 

Una indemnització de 15.000 euros per la víctima

Els magistrats han considerat que el testimoni de la jove ofereix aspectes suficients que fan creïbles les seves declaracions. És per això que han obligat a l'agressor a indemnitzar la víctima amb 15.000 euros en concepte de danys morals.

 

A més, se li ha interposat una ordre d'allunyament durant 10 anys, en els quals no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, i quan surti de la presó haurà d'estar cinc anys en llibertat vigilada.