El segon cribratge a treballadors de Padesa detecta 30 positius més per covid

Tots els positius són asimptomàtics i la meitat ja han passat la infecció
Tots els positius són asimptomàtics i la meitat ja han passat la infecció | ACN

El segon cribratge que es fa fer a 365 treballadors de l'escorxador de Padesa de Roquetes (Baix Ebre) la setmana passada ha detectat 30 positius asimptomàtics, dels quals 16 ja han passat la infecció i la resta té la malaltia activa. El cribratge es va fer a persones que havien estat negatives per PCR en proves anteriors i se'ls van fer proves serològiques. El brot de coronavirus ha afectat uns 270 treballadors de l'empresa i una setantena de contactes directes. A més dels mediadors i monitors, Salut Pública ha acordat amb l'empresa que aquesta farà cribratges periòdics, que intensificarà les mesures de protecció a les àrees de descans i transport i augmentarà la ventilació de les diferents zones de la planta.

Cada setmana, responsables de l'empresa i de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, es reuneixen trobades per analitzar el moment en què es troba l'evolució del brot i la implementació de les diferents mesures a seguir. 

"Els centres escolars de Tortosa viuen les primeres conseqüències del cribratge massiu" "La gran notícia que han donat els arqueòlegs sobre un jaciment a l'Ebre"