Denunciades tres persones per construir un habitatge en terreny no urbanitzable a Roquetes

El Seprona de la Guàrdia Civil obre diligències penals contra els dos propietaris i el constructor de l'obra
Imatge de les obres denunciades pel Seprona a Roquetes | Cedida guàrdia civil

 

 

El Seprona de la Guàrdia Civil ha obert diligències penals per un suposat delicte contra l'Ordenació del Territori els dos propietaris i el constructor d'un habitatge en un terreny no urbanitzable del terme de Roquetes, al Baix Ebre. Agents del cos armat van localitzar a la partida Colomar un edifici en construcció que tindria «totes les característiques d'un habitatge».

 

Després de comprovar la referència cadastral, van esbrinar que la construcció es trobava en una parcel·la catalogada com a no urbanitzable i d'especial interès agrícola. Els dos propietaris i promotors no havien sol·licitat la llicència d'obres a l'Ajuntament de Roquetes, segons el Seprona. Per això, i després de comunicar al consistori les actuacions policials, s'hauria obert expedient disciplinari urbanístic per construcció d'un habitatge en terreny no urbanitzable que no podia ser legalitzada.

 

En el marc de la instrucció de les diligències penals, el cos armat va prendre declaració com a investigats dels dos promotors de l'obra i el constructor per un suposat delicte contra l'Ordenació del Territori. El cas ha estat traslladat a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

 

 

 

 

La construcció lidera la recuperació econòmica

Pot sobtar que mentre que petits propietaris són sancionats per petites construccions intranscendents, les grans empreses immobiliàries s'han llençat de nou a fer gran la bombolla de la construcció.

 

Tot i comptar amb gairebé 3.000 pisos buits a les Terres de l'Ebre, el sector de la construcció torna a estar a l'alça, liderant una recuperació econòmica que el futur dirà si repeteix els errors del passat.

 

D'aquesta manera, la construcció va ser el sector econòmic que més va créixer en territori ebrenc, liderant la recuperació econòmica amb un increment del 4,5% el darrer trimestre del 2018. Per la seva banda, el sector industrial i de serveis van registrar conjuntament un increment del 2,3%.

 

La construcció de nous habitatges creix més d’un 80% a les comarques de Tarragona el 2018 | ACN