Denunciat un veí de la Galera per caça furtiva d'ocells amb un filat

Els mossos li van decomissar 22 ocells, alguns dels quals pertanyien a espècies protegides
Denunciat un veí de la Galera per caça furtiva d'ocells amb un filat | Mossos d'Esquadra

 

Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos han denunciat administrativament un veí de la Galera per caçar de forma furtiva ocells en una finca del terme municipal d'Ulldecona. Aquest passat dimecres al matí, els agents van sorprendre l'home mentre caçava ocells mitjançant un «fila» o «piqueta».

Es tracta d'un art de caça consistent en l'ús d'una xarxa abatible de petites dimensions que envolta una piqueta d'aigua que actua com a esquer, amb combinació d’un amagatall des d’on el caçador observa i acciona la xarxa per a la captura dels ocells. Els agents van intervenir al caçador furtiu 22 ocells, alguns dels quals pertanyien a espècies protegides.

L'home va ser denunciat per caçar espècies protegides amb arts de caça prohibides. Segons els Mossos, es tracta d'un furtiu reincident, atès que ja va ser denunciat per la mateixa infracció fa poc més d’un any al terme municipal del Godall, a la comarca del Montsià.

Denunciats per pescar amb xarxa de tresmall al Delta

Els Agents Rurals van denunciar la setmana passada a dues persones per pesacar amb xarxa tresmall a l'interior d'un canal al Delta de l'Ebre, on està explícitament prohobit fer-ho. Inspeccionades pels agents, aquestes persones havien capturat fins a 45 quilos de carpes, les quals van ser alliberades. Tanmateix, van explicar que l'ús de la xarxa de tresmall «és un art de pesca que només poden usar els pescadors professionals».

"Un home de 79 anys, ferit en ser atropellat per una dona de 81" "BONES NOTÍCIES per la pesca de llagostins a l'Ebre"