Intervenen més de 450 quilograms de cranc blau al Delta de l'Ebre

L'operatiu es va realitzar la matinada del 2 de novembre
Intervenen més de 450 quilograms de cranc blau al Delta de l'Ebre | cedida

La Guàrdia Civil ha culminat un operatiu al Delta de l'Ebre on es buscaven mariscadors furtius dedicats a la captura il·legal i comercialització del cranc blau. Les seguides queixes dels professionals del sector a la zona ebrenca, va provocar que s'estableixin diferents operatius dedicats a detectar i evitar les captures il·legals d'aquest crustaci.

L'operatiu policial es va realitzar la matinada del 2 de novembre a la zona coneguda com a estació nàutica de l'illa de Mar, situada al terme municipal de Deltebre. Els agents de la Guàrdia Civil van sorprendre sis persones d'origen xinès pescant crancs blaus sense la corresponent llicència administrativa.

Després de ser identificats i sol·licitar la corresponent autorització per exercir l'activitat, tots sis van manifestar no tenir-ne. Per aquest motiu van ser denunciats per incomplir la Llei 3/2011 de Pesca Marítima de l'Estat. 

El cranc blau

Originari de les costes atlàntiques americanes, s'alimenta de mol·luscs, crustacis, peixos petits i matèria vegetal. El color blau és característic de les seves potes, essent una espècie de grans dimensions. Els exemplars adults, en aquest sentit, poden arribar a mesurar 20 centímetres i pesar entre un i mig quilo. Així mateix, és considerat una de les cent espècies invasores més perjudicials del Mediterrani.

"🚅 Injecció d'1,3 MEUR per millorar el tram de l'R16 entre Tortosa i l’Aldea" "💰 Móra d'Ebre fa marxa enrere i rebaixa l'increment d'impostos"