La Guàrdia Civil intervé al Montsià bombes i granades de la Guerra Civil anunciades a Internet

El venedor, de Santa Bàrbara, havia posat els artefactes a la venda per 300 euros
Imatge de les bombes i les granades decomissades per la Guàrdia Civil | Cedida guàrdia civil

 

 

La Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil d’Amposta ha intervingut bombes i granades que estaven sent anunciades per Internet en una plataforma de comerç 'online' de compravenda de productes de segona mà. El venedor anunciava bombes, granades de mà, bales i morters de la Guerra Civil per un valor de 300 euros. En tenir coneixement de l’existència d’aquest anunci, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació, contrastant la veracitat de l’anunci i duent a terme diverses gestions. Finalment, els agents van poder determinar que el venedor era un veí de Santa Bàrbara, al Montsià.

 

Per tal de dur a terme el comís dels artefactes explosius, va ser necessària l’actuació del Grup d’Especialistes en Desactivació d’Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. Els agents van comprovar que els artefactes per tal d’assegurar-se que ja no tenien càrrega, pólvora de propulsió, ni cap explosiu en el seu interior.

 

 

 

Denuncien l’anunciant i decomissen sis artefactes explosius

Arran de la intervenció dels artefactes explosius de la Guerra Civil que un ciutadà havia posat a la venda a través d’Internet, la Guàrdia Civil va interposar una denúncia contra el venedor. El veí de Santa Bàrbara va ser denunciat per infracció de la Llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana. A més, es va decomissar un total de quatre granades de mà de diferents models, una granada de morter i una cua de morter.

 

Imatge de la granada de mà trobada a Bellmunt del Priorat | Mossos d'Esquadra

 

Troben una granada de mà a Bellmunt del Priorat

El passat mes de gener, els TEDAX dels Mossos d'Esquadra van recollir una granada de mà de tipus universal a Bellmunt del Priorat. Segons va explicar la policia catalana, l'artefacte, dels utilitzats durant la Guerra Civil espanyola, va ser localitzat pels propietaris d'una casa en rehabilitació al centre històric del poble.

 

 

Més informació: