GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'ICS amplia els equips d'infermeres que prenen mostres a l'Ebre per fer les proves PCR de la Covid-19

Les sanitàries prenen mostres en un espai exterior de l'HVCT, a residències i domicilis
L'ICS amplia els equips d'infermeres per fer les proves PCR | ACN

 

L'ICS Terres de l'Ebre ha ampliat de 4 a 10 els equips d'infermeres de la Unitat de Recollida de Mostres per fer proves PCR de la Covid-19. La unitat estava integrada per 1 coordinador i 4 equips d'infermeres. Està ubicada en un espai exterior annex a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i hi treballen en horari de vuit del matí a vuit del vespre, els set dies de la setmana. Atès el volum d'usuaris, la unitat s'ha reforçat amb 10 infermeres més, de diferents equips d'atenció primària, i s'han contractat 10 infermeres pregraduades que donen suport a la tasca. Les mostres es prenen a sanitaris, usuaris sospitosos de contagi, col·lectius vulnerables i pacients de l'hospital que s'han de sotmetre a proves o intervencions quirúrgiques.

 

 

Reforcen els equips d'infermeres

La Unitat de Recollida de Mostres per fer PCR de la Covid-19 és una unitat ambulatòria i domiciliària formada per infermeres de l'atenció primària que recull les mostres de professionals i usuaris amb sospita de patir la malaltia, personal de serveis essencials i col·lectius més vulnerables per la seva situació de fragilitat davant el coronavirus, i també a tots els pacients que han de sotmetre's a una prova invasiva a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, com una colonoscòpia o una operació.

 

Les mostres es prenen a l'Hospital, a les residències geriàtriques i els domicilis d'usuaris que per la seva vulnerabilitat i limitacions físiques no poden desplaçar-s'hi. Des de la Unitat es coordina i revisa la llista de persones que s'han d'atendre per fer les PCR, es comprova que es compleixen els criteris establerts pels protocols vigents, s'estableix el moment en què s'ha d'efectuar la prova segons el quadre clínic, i la programen de forma ambulatòria o al domicili.

 

Aquest dijous, la unitat haurà practicat test a tots els usuaris i treballadors d'atenció directa a les residències geriàtriques. També està previst que diumenge s'hagin completat les proves a tots els altres centres residencials.

 

Tortosa fa els primers testos als sanitaris de l'Hospital de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre

L'Ajuntament de Tortosa ha començat a fer, aquesta setmana, les primeres proves diagnòstiques per detectar el coronavirus a la plantilla dels dos centres sanitaris de titularitat municipal. Els primers trenta tests s'han fet a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, on també s'atenen persones infectades per la Covid-19. Aquestes primeres proves serològiques als sanitaris han donat negatiu en tots els casos. En els pròxims dies es faran a tota la plantilla, de 420 professionals.

 

Les proves també es faran al personal de la Clínica Terres de l'Ebre. El consistori vol incrementar la seguretat dels treballadors i conèixer els casos asimptomàtics, per aïllar-los, els contagis, i quants poden haver adquirit immunitat si ja han passat la infecció.