Incorporen tècniques de visió artificial i detecció genètica del musclo zebra als embassaments de l'Ebre

L'organisme de conca prendrà més d'un centenar de mostres en 28 embassaments, la majoria dels quals navegables
La CHE incorpora tècniques de visió artificial i detecció genètica del musclo zebra als embassaments de l'Ebre | ACN

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha incorporat tècniques de visió artificial i de detecció genètica en la campanya d'enguany de control del musclo zebra a 28 embassaments, la majoria d'ells navegables, de la conca. Els responsables de les prospeccions, que s'efectuen a partir de l'estiu des de fa més de quinze anys, volen d'aquesta manera optimitzar els mitjans i millorar els mètodes de detecció actuals. Malgrat això, se seguirà efectuant el seguiment i metodologia tradicionalment utilitzats durant una llarga sèrie temporal per validar els resultats de les noves tècniques.

Així, com en campanyes anteriors, es prendran 106 mostres en superfície a aquests 28 embassaments. En aquesta ocasió, però, i a banda de la revisió amb microscopi òptic per part d'un expert, s'analitzaran un total de 28 mostres amb un nou equip de detecció i recompte automàtic larvari mitjançant la visió artificial —Ox Smart Detection—, adquirit per la CHE i instal·lat la setmana passada al seu Laboratori de Qualitat d'Aigües.

En paral·lel, l'organisme ha adquirit també un equip per a la presa de mostres automàtica —Ox Sample—, que permet mostrejar de la forma més estàndard possible i un major volum, per determinar la presència larvària de forma més ràpida i fiable. Per últim, a la metodologia d'anàlisi utilitzada per buscar larves a l'aigua filtrada mitjançant revisió òptica se li afegeixen ara «mètodes genètics» que poden detectar qualsevol resta d'ADN de musclo zebra en les mostres.

L'organisme de conca prendrà més d'un centenar de mostres en 28 embassaments, la majoria dels quals navegables | ACN

 

"❗Indignació a la Terra Alta per l'avanç en la tramitació de dos nous parcs eòlics" "🐂❗ Els ebrencs s'alcen contra els correbous"