ALERTA

Detingut a Tarragona per intentar atropellar manifestants i un policia

MINUT A MINUT

Uns 50 manifestants tallen el trànsit a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona

Meritxell Roigé manté la prioritat de governar amb ERC a Tortosa

La cap de llista de Junts per Tortosa qualifica «d'impossible» un pacte amb Ciutadans
Meritxell Roigé, manté la prioritat de governar amb ERC | ACN

 

La cap de llista de Junts per Tortosa i alcaldessa en funcions de Tortosa, Meritxell Roigé, ha insistit que la seva prioritat com a guanyadora del comicis del 26M és governar la ciutat amb un pacte amb ERC, per «coherent, idoni, correcte i normal», amb la situació del país i de la ciutat. «Hem governat bé en l'últim mandat i en els anteriors», ha assenyalat. A tot, Roigé s'ha mostrat disposada, i «amb absoluta força», de governar amb minoria. «La prioritat és governar la ciutat i respondre a la voluntat de la ciutadania que ens ha escollit com a força més votada». D'altra banda, ha rebutjat tota possibilitat d'un pacte amb Ciutadans i ha desmentit informacions periodístiques que apuntaven aquesta possibilitat.

 

Defensa estar preparada per governar en minoria

Des de la nit electoral, la candidata de Junts per Tortosa, manté com a prioritat reeditar un pacte amb ERC. Els demòcrates i els republicans han governat la ciutat els últims tres anys, i també havien estat socis de govern en el mandat 2007-2011. «També és el pacte més idoni i coherent davant la situació del país», ha afegit. Roigé se sent avalada com a candidata més votada per a ser alcaldessa i tirar endavant un govern en minoria amb els set regidors aconseguits. De la mateixa manera va començar l'anterior mandat l'exalcalde Ferran Bel, que en tenia vuit.

 

Davant informacions periodístiques que apuntaven a una proposta de pacte de Roigé amb PSC i Ciutadans, l'alcaldessa en funcions ha reconegut haver-se reunit amb el nou regidor de la formació taronja, com amb altres nous edils, però ha negat l'oferiment que se li atribueix. «He fet reunions amb els regidors nous sobre els requeriments, el ple del dia 15 de juny o el funcionament del consistori, per deferència. És absolutament fals que hagi plantejat cap pacte perquè, vista la situació i el que penso, és impossible que pugui haver ofert jo cap pacte a Ciutadans, ni que m'hi hagut reunit per aquest motiu», ha assegurat. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris