Desarticulada una banda de narcotraficants a l’Ebre que operava a Europa

S'han detingut nou persones a Camarles i Sant Carles de la Ràpita

 

La Policia Nacional ha desarticulat una organització internacional de narcotraficants que operava des de les Terres de l’Ebre, proveint marihuana i haixix a distribuïdors del centre d’Europa. En total s’han detingut nou persones de nacionalitats diferents i s’han fet tres registres en domicilis i locals. La investigació s’inicia el passat mes d’agost del 2018, quan la Policia rep informació sobre persones residents a Deltebre, al Baix Ebre, que podrien estar fent desplaçaments a altres ciutats europees per transportar-hi grans quantitats de droga.

 

L’operació s’ha dut a terme en dues fases diferents. En una primera fase es van detenir dues persones a Camarles, al Baix Ebre. Als detinguts se’ls va intervenir fins a 59 pastilles d'haixix, amb un pes total de 15 quilos, que estaven ocultes en una cadira de rodes. Es tractava d’una parella que estava a punt de marxar en cotxe fins a la República Txeca per transportar-hi la droga i entregar-la a altres narcotraficants.

 

La segona fase de l’operació es va centrar en un ciutadà espanyol, que seria el principal responsable d’emmagatzemar i custodiar la producció de marihuana. Durant les gestions de compravenda per part de dos ciutadans lituans i un letó, que s’havien desplaçat expressament a les comarques de Tarragona amb els narcotraficants locals, es van acabar detenint fins a set persones a Sant Carles de la Ràpita, al Montsià.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

9 detinguts, 30 quilos de droga i 38.000 euros

Així, l’operació policial se salda amb la intervenció de 15 quilos d'haixix, 15,5 quilos de cànnabis sativa, 38.000 euros en efectiu, 5 telèfons mòbils i material divers utilitzat per empaquetar al buit i la detenció de nou persones. Dels detinguts, quatre són de nacionalitat espanyola, dos de Lituània, i tres més de Letònia, Polònia i la República Txeca.

 

Als detinguts, que van ser posats a disposició judicial, se’ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública. Aquest operatiu ha sigut realitzat per agents del Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa, amb col·laboració de la Policia Local de Tortosa.