Quatre casos positius per coronavirus a l'Hospital de la Santa Creu, a Jesús

«Estan aïllats i estables, i estem realitzant proves a totes les persones que hi han estat en contacte», ha explicat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé
L'Hospital de la Santa Creu, en una imatge d'arxiu | Google Maps

Un professional sanitari un pacient ingressat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa (Baix Ebre), han donat positiu per Covid-19. Segons ha apuntat l’alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé, les dues persones estan aïllades, estables i, ara mateix, s’estan realitzant proves PCR a tots aquells amb qui haurien estat en contacte.

A partir d’aquest fet, durant les últimes hores s’ha ampliat el nombre de proves a les persones que hi hagin pogut estar en contacte, i els resultats han permès conèixer aquesta tarda l'existència de dos nous casos corresponents a dos pacients del centre. L’hospital segueix duent a terme proves a la resta de personal i a les persones ingressades que hagin pogut tenir contacte amb els positius, per descartar que hi puguin haver nous casos.

Rastreig de contactes i proves PCR

Roigé també ha explicat que, fins avui dimecres, 15 de juliol, s’han fet un total de quinze testos PCR als contactes més propers, tot i que «encara estem rastrejant la xarxa de contactes dels dos pacients i durant els pròxims dies farem més testos al màxim nombre de treballadors i usuaris de l’hospital per descartar més infectats».

Amb aquests nous casos, les visites a la residència i centre sociosanitari han quedat totalment suspeses. «Sabem que hi ha casos a la ciutat de Tortosa i a les Terres de l’Ebre, i també sabem què està passant a poblacions properes. Per evitar més riscos i evitar la propagació del virus entre un col·lectiu vulnerable hem decidit adoptar aquesta mesura», ha reblat l’alcaldessa.

"Denuncien per maltractament animal l'acte amb un bou celebrat al Montsià" "Ajudes de 500 euros per a empreses d'Amposta afectades per la crisi"