El PSC denuncia l'impagament de 7 MEUR de la Generalitat a les Terres de l'Ebre pel temporal del 2018

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha dit al seu compte de twitter que el Govern espanyol va pagar a la Generalitat fa un mes i mig, però que els ajuntaments encara no han cobrat

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha denunciat que la Generalitat no ha pagat els gairebé set milions d'euros que corresponen a les Terres de l'Ebre després d'un temporal de pluja l'octubre del 2018, que va causar nombrosos danys. En un missatge a Twitter, Ibarra ha recordat que el 2 de novembre del mateix any el Consell de Ministres espanyol va declarar l'espai  zona catastròfica i el 26 d'abril va dotar una partida pressupostària per fer front a les despeses.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així, ha remarcat que qui té competències en emergències és la Generalitat i ha explicat que tot i que el 8 de novembre del 2019 es va signar un conveni entre administracions perquè es transferissin els diners i que el 17 de desembre del 2019 el govern de l'Estat va reconèixer el pagament de 6.904.2879,62 euros, la Generalitat encara no ha pagat el que correspon als Ajuntaments. «Les Terres de l'Ebre necessiten accions i no paraules», ha sentenciat Ibarra, que ha remarcat que els consistoris han reclamat la quantitat que els pertoca, tot i que no han tingut èxit.