El govern espanyol rebaixa l'IRPF dels citricultors afectats pels temporals de l'any passat

La reducció també tindrà en compte les dificultats d'altres sectors, com els bovins de llet o l'apicultura
Imatge d'un camp de cítrics de les Terres de l'Ebre, després de les fortes pluges | ACN

 

 

El govern espanyol reduirà de 0,26 a 0,18 els mòduls de l'IRPF dels productors de cítrics que s'han vist afectats per afectacions meteorològiques durant el 2018. També s'ha tingut en compte la «difícil situació» que travessa el sector. L'ordre del Ministeri d'Hisenda recull, a més, una reducció dels mòduls dels bovins de llet i l'apicultura.

 

En concret, l'IRPF dels bovins passa de 0,20 a 0,18 i l'apicultura, com els cítrics, de 0,26 a 0,18. També s'han establert rebaixes importants a les principals zones productores d'olives de taula i en determinades zones de producció d'horta i de fruita dolça. Els pagesos que usin energia elèctrica per al reg podran seguir aplicant una minoració del 20% al rendiment net dels cultius regats.

 

 

 

Nova circumscripció econòmica per la comercialització dels cítrics

D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya va anunciar la creació d'una circumscripció econòmica del sector dels cítrics; una taula de treball que cercarà amb el sector les millors accions per fer front a la greu crisi que travessa.

 

La circumscripció es reunirà per primer cop el pròxim 17 de maig, amb la voluntat d'actuar tan ràpidament com es pugui per minimitzar els efectes de la crisi de preus provocada per les importacions massives de països estrangers.

 

En aquest sentit, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, reafirmava la voluntat de treballar conjuntament amb sindicats i productors «per defensar la dignitat de la nostra pagesia i el futur». Exposant que «la citricultura ebrenca és òptima però no podrem anar endavant si les condicions de competència amb països tercers no són les mateixes».

 

Nova circumscripció econòmica per la comercialització dels cítrics | Cedida

 

Et pot interessar: