Pla general de la façana principal de l'Hospital Comarcal d'Amposta. Imatge de l'11 de juny del 2020

Reestructuren del servei d’urgències de l’Hospital Comarcal d'Amposta pel confinament de 6 metges

Les urgències diürnes es mantenen de 8 a 20 hores i les nocturnes romandran tancades

Problemes a l'Hospital Comarcal d'Amposta. L'Ajuntament de la capital del Montsià ha informat que el confinament de sis metges del centre hospitalari ha obligat a reestructurar el servei d'urgències d'acord amb els protocols del Departament de Salut.

Per aquest motiu, les urgències diürnes es mantenen des de les 8 fins a les 20 hores a l'Hospital Comarcal d'Amposta. En aquest sentit, des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí, el servei d'urgències nocturnes romandrà tancat. Amb tot, es desplaçarà un Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) que s'ubicarà a l'exterior de l'hospital per a eventuals necessitats.

A més d'aquestes mesures de reestructuració, s'incorpora una ambulància nocturna al CAP per atendre urgències i es recomana a la ciutadania que facin servir el 061 per a urgències lleus.


 

Altres mesures als hospitals i CAP de l'Ebre

A més d'aquesta reestructuració a l'hospital d'Amposta, també n'hi ha hagut en altres centres mèdics ebrencs. L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, a partir de dilluns, suspèn la programació de cirurgia general per afectació Covid positiva del servei. En aquest sentit, sí que es mantindran les intervencions urgents i les consultes externes i la cirurgia oncològica, així com la de resta d'especialitats.

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha d’incrementar llits d’UCI donat que la seva dotació habitual es troba plena. Per a això, prepara l’àrea de gabinets digestiu on habilitarà 9 llits més, desplaçant aquest servei a l’àrea quirúrgica. Això comporta derivacions d’intervencions a la Clínica Terres de l’Ebre i es limitarà l’activitat quirúrgica del Verge de la Cinta a intervencions urgents i oncològiques. 

Pel que fa a l’atenció primària, en la situació epidemiològica actual l'estratègia a seguir és diferent a la primera onada. S’intentarà evitar tancar punts d'assistència per garantir la continuïtat i seguiment de les necessitats no Covid. En aquest sentit, es mantindrà el seguiment de persones Covid, i les persones amb problemes crònics per evitar descompensacions així com el seguiment domiciliari i de persones a residències. També es mantindran les cures de ferides, vacunacions  revisions pediàtriques, urgències i emergències.

En cas dels Consultoris Locals  es valorarà la situació de l'equip en conjunt podent modificar la cobertura per baixes o quarenterenes de professionals, així com la situació epidemiològica pel que fa a brots, brots a residències, i s'intentarà no tancar res mentrestant la situació ho permeti.
 


Comentaris