Imatge d'un ple telemàtic de l'Ajuntament d'Amposta

Un regidor amenaça l'alcalde d'Amposta: «Vagi amb compte que no tingui un accident, eh!»

Germán Ciscar, de Som Amposta, protagonista de l'atac verbal | ERC Amposta denuncia que «no és la primera vegada»

Tensió, mala maror i inclús amenaces al ple de l’Ajuntament d’Amposta. Durant la sessió extraordinària d’ahir dimarts, 19 de gener, i mentre es debatia la modificació de la relació de llocs de treball de la plantilla pública —finalment aprovada— el portaveu de Som Amposta, Germán Ciscar, va propinar a l’alcalde Adam Tomàs diverses expressions indignes d’un càrrec públic, amb advertències i sentències quasi mafioses.

Després que Tomàs convidés Ciscar a comparèixer junts als jutjats per denunciar les acusacions del polític de Som —segons les quals l’alcalde ampostí ‘endollaria’ treballadors a l’Ajuntament— Germán Ciscar va deixar anar, amb vehemència, un «vagi amb compte que no tingui un accident, eh!». El batlle, prèviament, havia ofert dur-lo en cotxe a les dependències judicials per demostrar i denunciar els presumptes tractes de favor, a la qual cosa el representant de Som va respondre que «a mi no m’ha de portar a cap lloc, però si et poses ‘xulet’, cobres».

 

L’alcalde Adam Tomàs, que mantenia la calma en sessió telemàtica, enquadrat a la pantalla, va respondre al regidor, que romania ocult, sense deixar-se veure per càmera: «escolti’m, això és de molt mal gust» i va explicar al ple que, justament, havia tingut un accident «aquest cap de setmana». La violència dialèctica, amb frases desafortunades i fora de to, finalment, no va anar a més. Això sí, el batlle republicà va reiterar la proposta: «el que li estic dient, i acabo, és que si vol l’acompanyo als jutjats o el convido que hi vagi, però deixi de dir coses que no pot demostrar».

«No és la primera vegada»

En un comunicat, Esquerra Republicana d'Amposta i el grup municipal d’Esquerra han «lamentat profundament haver de tornar a posar de manifest l’actitud del portaveu de Som Amposta, el senyor Ciscar, durant el ple», afegint que «una vegada més, el senyor Germán Ciscar ha faltat a l’honorabilitat de tota la ciutadania d’Amposta amb les males formes al ple i la falta de respecte que, en aquest cas, era cap a l’alcalde d’Amposta, el senyor Adam Tomàs».

Els republicans, alhora, han denunciat «no és la primera vegada» i que «en altres ocasions s’han arribat a produir actes de violència verbal i intimidacions, que no sempre han estat dirigits cap a regidors o regidores del nostre grup municipal». «Malauradament són actituds reiterades que no permeten el debat polític que s’hauria de produir al ple de la nostra ciutat», han remarcat a les xarxes.