festa-clotxa-darmos

Els restaurants de la Ribera d'Ebre inicien les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

La tradicional 'Festa de la Clotxa' va ser el tret de sortida d'unes jornades que s'allargaran fins al 14 d'abril

El passat diumenge 17 de març es va celebrar la 16a edició de la tradicional 'Festa de la Clotxa'. La jornada va comptar amb més d'un miler de clotxes servides,  justificant així el seu èxit rotund.98 voluntaris van fer possible aquesta edició, gràcies a la seva estreta col·laboració amb els organitzadors de la jornada. L'alcaldessa del municipi, Rosa Maria Molluna, va dedicar unes paraules d'agraïment dirigides a tots aquests. «Sempre que els necessitem, acudeixen a fer poble» va dir.

Aquesta celebració serveix per commemorar un dels plats típics tradicionals de la Ribera d'Ebre, que durant molts anys va ser la principal font d'alimentació dels pagesos de la comarca. Els ingredients emprats i la facilitat de preparació que requereixen les clotxes, va convertir aquest ric plat en tota una tradició. Amb tota aquesta història gastronòmica va nàixer la 'Festa de la Clotxa'. Enguany, a més, celebra haver estat acollida per tots els pobles de la comarca, essent Darmós l'únic que faltava. 

Comencen les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa 2019

Una vegada ha finalitzat la tradicional 'Festa de la Clotxa', els restaurants de la Ribera d'Ebre estan més que preparats per acollir, pràcticament, un mes replet de gastronomia entorn d'aquest plat popular. Així doncs, les jornades celebrades el passat diumenge van esdevenir el tret de sortida del que és una mostra gastronòmica de diversos establiments. 

clotxa-darmos
La 'Festa de la Clotxa' va comptar amb 98 voluntaris | Cedida

Restaurants de molts dels municipis de la comarca oferiran a tots els comensals menús en els quals el plat principal serà la clotxa.  Cuinada de maneres diverses, cadascuna d'elles amb el toc personal dels seus xefs, però totes respectant la tradició gastronòmica generada entorn aquest plat. D'aquesta manera, tots aquells que no vau poder gaudir de la 'Festa de la Clotxa', encara sou a temps de tastar el plat típic tradicional de la Ribera d'Ebre. 

  

Els restaurants i municipis que ofereixen menú de clotxa 

— Benissanet. Restaurant El Casal

— Flix. Restaurant Casa Castro i Restaurant Fornieles

— Garcia.  Restaurant Pas de l'Ase

— Miravet.  Restaurant Molí de Xim

— Móra d'Ebre.  Restaurant gastronòmic la creu i Restaurant Turú

— Móra la Nova.  Restaurant Can Secundino, Restaurant Ferran, Restaurant Heaven's Door, Restaurant Mas dels Subirats

— Riba-Roja d'Ebre.  Restaurant Càmping