ARA MATEIX

馃毀 Estudiants i CDR tallen l'autovia A-27 a Tarragona

Simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu al port de Sant Carles de la R脿pita

La recreaci贸 de l'incident ha activat el Pla d'autoprotecci贸 i ha perm猫s verificar la coordinaci贸 de mitjans
Pla general de l'incendi simulat a una embarcaci贸 esportiva a Marina Sant Carles. | ACN

 

El port de Sant Carles de la R脿pita ha estat l'escenari d'un simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu mentre es duien a terme tasques de manteniment a l'esplanada del varador de les instal路lacions Sant Carles Marina. L'exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecci贸 Civil de la Generalitat, en col路laboraci贸 amb Sant Carles Marina.

 

L'incident ha activat el Pla d'autoprotecci贸 (PAU) de la instal路laci贸 portu脿ria que ha posat en pr脿ctica el sistema d'avisos previst en el PAU, aix铆 com les accions del personal. Tamb茅 s'ha verificat la coordinaci贸 entre els mitjans propis del port i els efectius d'emerg猫ncia externs.

 

L'operatiu del simulacre, un 猫xit

Arran de l'av铆s d'un treballador del varador al 112 s'ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d'autoprotecci贸 (PAU) al Centre de Coordinaci贸 Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecci贸 Civil, la Policia Local i Salvament Mar铆tim. A m茅s, s'ha posat en funcionament l'equip de primera intervenci贸, amb treball conjunt de Ports de la Generalitat i el personal de Sant Carles Marina. Aix铆, el personal ha tallat el subministrament el猫ctric de la zona afectada i ha a茂llat el vaixell sinistrat dels vaixells del costat amb els mitjans contra incendis del varador, fins a l'arribada dels cossos d'emerg猫ncia.

 

Bombers han participat dos vehicles d'Amposta i un de la Regi贸 d'Emerg猫ncies de les Terres de l'Ebre. Les tasques d'extinci贸 han consistit en una instal路laci贸 hidr脿ulica amb escumogen, provant els hidrants de la instal路laci贸 i de la succi贸 directa d'aigua de mar. Els Bombers han creat apantallaments per a confinar l'incendi i evitar-ne la propagaci贸 a les embarcacions properes. En l'exercici tamb茅 han participat Mossos d'Esquadra i policia local de Sant Carles de la R脿pita. El responsable de Protecci贸 Civil a les Terres de l'Ebre ha estat al simulacre fent tasques d'observador.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris