En marxa una taula de treball per lluitar contra el tràfic d’éssers humans a l’Ebre

Es reunirà un cop l’any per valorar com s’han abordat els casos detectats
Núria Balada és la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), que ha presentat aquest dilluns la taula. | Cedida

 

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha presentat aquest dilluns el ‘Circuit d’acció davant de les víctimes de tràfic d’essers humans amb finalitats d'explotació sexual de dones i nenes per a les Terres de l’Ebre’. L’objectiu és donar a conèixer a totes les persones professionals implicades els recursos existents al territori i els protocols i procediments a seguir.

 

El Circuit es reunirà un cop l’any per tal de compartir la informació sobre l’atenció dels casos detectats i valorar com s’han abordat. La taula ha estat elaborada i consensuada entre la ‘Comissió Tècnica del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista’, entitats especialitzades i representants de les cossos de seguretat. L’ICD podrà convocar el Circuit a instàncies de qualsevol dels seus membres i també en cas d’urgència, i serà la institució referent per a dotar de formació especialitzada els professionals que hi treballen.

 

També et pot interessar