El temporal de fred glaça i enfarina el Mont Caro

Al massís, la sensació tèrmica pot arribar als deu graus sota zero
El massís dels Ports s'ha llevat avui dissabte amb vent, neu i baixes temperatures | Facebook / Hostal Restaurant Pous de la Neu Mont-Caro

 

 

La Candelera ha arribat amb neu i fred al Mont Caro i al Parc Natural dels Ports, a la comarca del Baix Ebre. Les baixes temperatures del matí d’avui dissabte han provocat una lleu nevada que, tot i el seu poc volum i les ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora, ha agafat en alguns punts.

 

Segons l’estació meteorològica automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), al massís ebrenc s’hi registra ara una temperatura que ronda els -0,5 graus i un centímetre de gruix de neu.

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Entra vent de mestral amb una sensació tèrmica de -10º

Les precipitacions, a la zona del Mont Caro, s’afebliran durant el migdia i sembla que la nevada, anecdòtica, no continuarà. Tot i això, el vent de mestral entrarà ben fort, amb vents huracanats i una sensació tèrmica que en aquest punt del Baix Ebre arribarà als 10 graus sota zero.

 

Amb tot això, caldrà cuidar-se d’aquest fred extrem, ja que, amb temperatures tan baixes i les extremitats esposades es poden patir congelacions. Guants, cap tapat i bona roba d’abrigar, a l’espera dels girs i novetats meteorològiques d’un hivern que, a la regió de Tarragona, continua amb vent i una baixada dels termòmetres arreu.

 

El Port de Tarragona enviarà als EUA un vaixell amb més de 40.000 tones de sal per combatre l'onada de fred | Cedida

 

Els Estats Units combaten l'onada de fred amb sal de Tarragona

Els Estats Units d'Amèrica combatran la important onada polar que viu el país amb sal enviada des del Port de Tarragona. L'empresa ICL Iberia hi enviarà un vaixell amb més de 40.000 tones de sal, que arribarà a la costa est dels EUA. Allà, s'hi estan registrant temperatures d'entre els 30 i els 50 graus sota zero, en un dels episodis hivernals més extrems dels últims temps.