La Terra Alta espera una bona verema després d'anys de sequera

La Dominació d'Origen preveu superar les 37 tones de raïm
Ceps a la Terra Alta | ebredigital

 

Després de tres anys d'haver d'avançar la verema a mitjans d'agost, per tal que la sequera no fes malbé la producció, es tornarà a les dates habituals a la Terra Alta. Durant la segona setmana de setembre es començarà la verema de les varietats de vi blanc, per a continuació, collir les del vi negre. 

En aquest sentit, Joan Arrufí, president de la DO d'Origen Terra Alta ha apuntat que el període de verema cada cop s'allarga més, ja que, més enllà de la quantitat, els productors busquen la maduració òptima del raïm de cara a obtenir la millor qualitat possible. Així doncs, es preveu que la verema s'allargui entre cinc i sis setmanes. Les primeres varietats que es colliran seran el chardonnay i la garnatxa blanca, seguidament el syrah i el merlot. Tanmateix, en una segona fase, es colliran les varietats negres, com la garnatxa negra i la peluda.

S'espera superar les 37 tones de raïm a la Terra Alta

Tot i que a la Terra Alta les pluges de la primavera no han estat tan abundants com a la resta de zones productores del país, s'espera una bona verema en termes qualitatius i quantitatius. De fet, que les pluges no hagin estat tan abundants ha evitat la propagació del fong míldiu, al qual altres zones del territori hi han hagut de fer front tot encarint el cost final del producte.

D'aquesta manera els productors de la Denominació d'Origen Terra Alta es mostren àmpliament satisfets i preveuen que la verema d'enguany els permeti superar les 37 tones de raïm, unes xifres que no assolien des de feia anys. A tall d'exemple, la cooperativa de Gandesa que, l'any passat va collir un milió i mig de quilos de raïm, aquesta campanya preveu superar-ne els dos milions. Juntament amb el manteniment dels preus de venda, tot plegat apunta a un molt bon any per al sector.

En aquest context, els cellers de la DO Terra Alta, que concentren un terç de la població mundial de garnatxa blanca, es marquen com a objectiu la internacionalització i l'obertura de nous mercats, després que, l'any passat la Terra Alta es convertís en un gran aparador dels vins de garnatxa blanca en organitzar el concurs internacional de Grenaches du Monde.

Raïm a la Terra Alta | setmanarilebre

 

"Arrossaires del Delta culmina la creació de Nomen Foods" "Preveuen una excel·lent collita d'arròs al Delta de l'Ebre"