Exterior de l'Hospital Comarcal d'Amposta

Un 1,72% de les PCR massives fetes a les empreses avícoles de Roquetes i Amposta donen positiu

El baix índex de prevalença del virus i les accions de prevenció de riscos eviten prendre mesures excepcionals

Les proves PCR del cribratge massiu que es van fer la setmana passada als centres de producció de Roquetes i a Amposta de les empreses avícoles Padesa i Paumar han detectat 16 casos positius de Covid-19. Això suposa un baix índex de prevalença del virus, de l'1,72%.

Es van fer 927 proves, 518 als centres de Padesa i Paumar a Roquetes, i 409 al centre de Padesa d'Amposta. 11 positius són treballadors dels centres de Padesa  —on es van fer 827 proves— i 5 de Paumar —d'un centenar de PCR—. Amb aquests resultats es descarta prendre mesures excepcionals.

Els serveis d'epidemiologia de les Terres de l’Ebre han considerat efectives les mesures preventives que ja s'aplicaven, com el distanciament, les mesures organitzatives, les barreres físiques amb mampares, el rentat de mans o la utilització d’EPI amb què s'estava treballant en aquests centres.

Quinze brots de Covid-19 a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut va confirmar aquest dilluns que ja són 15 els brots actius de Covid a les Terres de l'Ebre, que acumulen 204 casos positius i 167 contactes en seguiment. Els focus més importants se situen a Amposta i Tortosa, amb 3 brots diferents, la majoria d'àmbit familiar. A la capital del Montsià hi ha 44 casos —3 hospitalitzats— i a Tortosa, 67 casos —1 hospitalitzat—.

També preocupa Sant Carles de la Ràpita on hi ha dos brots amb 39 positius —5 hospitalitzats—. Al territori s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 771 casos i 56 defuncions (+1). El risc de rebrot segueix amb una tendència a la baixa —ha caigut 50 punts els últims dies—, però amb 111,56 punts encara és alta. També s'ha reduït mig punt la taxa de reproducció efectiva (0,9).

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d'àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.


Comentaris