Recollida d'escombraries a Torredembarra

Torredembarra expedientarà l'empresa de la recollida d'escombraries per «incompliments i deficiències»

La Regidoria de Sostenibilitat ha obert 26 expedients sancionadors a persones per llençar deixalles a la via pública

L'Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari per a tractar l'aprovació d'una modificació de crèdit i la incoació de l'expedient per a la resolució del contracte del servei de recollida i transport de residus del municipi i concedir el tràmit d'audiència a la contractista, NORVERT SL.

El motiu del ple, que se celebrarà aquest dijous i es podrà seguir en directe a través de l’emissora municipal de ràdio Ona la Torre (107.0 FM) i del canal Youtube de l’Ajuntament, és l'incompliment contractual de l'empresa de recollida d'escombraries i una llarga llista de deficiències detectades d'aquesta.

La proposta que es porta a ple contempla l'obertura d'un expedient a aquesta empresa el mes de novembre passat, quan ja es van detectar un seguit d'incompliments contractuals. A aquests, s'hi suma l'informe elaborat aquest juliol des de l'inici de l'estiu, una època conflictiva amb la finalització de l'estat d'emergència per la Covid-19.

Les principals deficiènciescontractuals  que s'han detectat i no s'han dut a terme per l'empresa contractada són buidats de contenidors establerts al contracte ni les neteges interiors, no s'han recollit les bosses de residus que es troben a terra, al costat dels mateixos contenidors i no s'han finalitzat serveis com la recollida de la poda.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que tot plegat ha coincidit amb un conflicte intern entre empresa i treballadors i ha recordat que la Regidoria de Sostenibilitat ha destinat operaris propis a netejar els voltants dels contenidors durant els matins. També ha comentat que en els darrers dies la situació ha millorat i l’empresa adjudicatària del servei, per pal·liar el problema, va contractar una empresa d'inserció social per dur a terme les neteges als voltants dels contenidors durant la tarda, de dilluns a dissabte.

Paral·lelament a la proposta d’incoació de l’expedient per a resoldre el contracte, la Regidoria de Sostenibilitat ha obert 26 expedients sancionadors a persones per llençar deixalles  a la via pública.

Increment d'inversions en l'àmbit informàtic

En el ple extraordinari també es debatrà una modificació de crèdit destinada, principalment, a incrementar les inversions en l'àmbit informàtic per valor de 133.000 euros. L'alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que aquesta modificació ve motivada per dos motius. 

Per una banda, la implantació del teletreball  a l'Ajuntament arran de les mesures adoptades per evitar la propagació de la Covid-19 ha comportat la realització de despeses no previstes al pressupost inicial.

D'altra banda, s’ha decidit avançar el pla de modernització informàtica i de telecomunicacions  de l’Ajuntament després que aquestes setmanes s’hagi executat el projecte d’adequació del cablejat  i la xarxa informàtica de l’edifici del Castell cofinançat entre l’Ajuntament de Torredembarra i la Diputació de Tarragona.

Aquesta actuació ha evidenciat que cal realitzar noves actuacions a curt termini per garantir que es pugui donar un servei en òptimes condicions.