Coneix els beneficis de treballar el teu cos amb el mètode pilates

El gimnàs Zona Fitness de Torredembarra és un centre especialitzat en la pràctica d'aquest mètode i amb una llarga experiència
A Zona Fitness Torredembarra podràs practicar classes de Pilates | Cedida

Durant els últims anys el pilates s'ha posat de moda i s'ha consolidat com una de les pràctiques esportives amb més beneficis pel nostre cos, salut i ment. Però, què en sabem d'aquest mètode i quins són els seus beneficis reals? El pilates és una activitat destinada a modelar, estirar i enfortir la musculatura del cos, especialment la faixa abdominal i la zona lumbard, ja que és la part del nostre cos que manté l'equilibri de les nostres extremitats, en cada moviment. Aquesta activitat es duu a terme a través d'una sèrie d'exercicis fluids que t'ajuden a reforçar la flexibilitat i tonificar el cos mitjançant diferents exercicis dinàmics.

Aquest sistema d'entrenament físic va ser creat per Joseph H. Pilates a principis del 1920, el mètode pilates és un conjunt d'exercicis on la finalitat, és la de treballar el cos i la ment, ja que mitjançant la seva pràctica, a més de millorar la nostra condició física, augmentem la nostra capacitat de control i concentració.

Una fusió que treballa el múscul i la relaxació

Mitjançant les classes de pilates desenvolupem la capacitat respiratòria i ajudem a prevenir dolors d'esquena, gràcies a la correcció postural. De manera progressiva, a través de la constància, podrem veure reflectit l'increment de força abdominal, la flexibilitat, l'elasticitat, la potenciació de la musculatura, així com la seva coordinació, finalment, la pràctica d'aquesta activitat també ens ajuda a reduir l'estrès diari, mitjançant l'equilibri ment i cos.

Per a dur a terme aquesta activitat es fa servir una sèrie de materials que complementen el treball i treuen més rendiment i benefici a les classes. Com per exemple anelles de gimnàstica, fit ball - boles d'exercici -, pilotes d'escuma, etc. Normalment en els últims cinc minuts de la pràctica hi ha una relaxació o estiraments segons.

El pilates és una pràctica saludable que t'ajuda a treballar el múscul, equilibrant el cos i la ment | Cedida

 

Els 6 beneficis de practicar pilates

Durant les classes que s’imparteixen al centre Zona Fitness de Torredembarra, se segueixen els 6 principis del pilates. Mitjançant el bon ús de la respiració, concentrant-se amb l’únic objectiu que és el centre de gravetat, controlant de manera regular una determinada acció o exercici, així com tenint cura de la precisió que és de l'essència del pilates, juntament amb els seus moviments correctes. Finalment s’aconsegueix la fluïdesa del moviment.

El pilates és considerat com un element preventiu d'una possible lesió en la zona lumbar o bé com un reforç a una patologia lumbar. Si es treballa acompanyats de professionals amb coneixement i experiència en el sector, es pot millorar la salut i les activitats que es duen a terme en la vida diària.

1. Enforteix els músculs

2. Ajuda a millorar els dolors d’esquena

3. Ajuda a millorar el sistema Nerviós

4. Prevé l'Osteoporosi

5. Augmenta la Flexibilitat

6. Prevé malalties

Classes de pilates a Zona Fitness Torredembarra

El gimnàs torrenc és un centre especialitzat a treballar aquest mètode i té una llarga experiència en la pràctica del pilates. Un monitor adapta l'exercici al teu nivell i a les teves necessitats personals. Les seves classes es troben incloses dins de les tarifes del gimnàs, perquè puguis combinar-ho amb les que més t’agradin. La duració de la pràctica és de 45 minuts i es duu a terme un nivell i una intensitat mitjana. Pots demanar una classe de prova, a través d’aquest enllaç, o posar-te en contacte amb Zona Fitness a través del telèfon 977 64 56 26, correu electrònic a info@zonafitness.cat o bé visitant les instal·lacions. El gimnàs obre de dilluns a divendres de 07.00 a 22.00 hores i els dissabtes de 9.30 a 14.00 hores.

"🚗Perquè és una bona oportunitat adquirir un cotxe de Km.0?" "🏫AGENDA: Descobreix l'educació en positiu del Collège Français amb les portes obertes"