GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

FiraReus es prepara per acollir milers de mascotes en la nova edició del 'Bestial'

Els pròxims 16 i 17 de març tindrà lloc l'esperat Saló de la Mascota, en el qual es podrà gaudir d'activitats lúdiques per a tota la família. A més, podeu guanyar una de les cinc invitacions dobles participant al sorteig
El Saló de la Mascota 'Bestial' tindrà lloc els dies 16 i 17 de març a firaReus | Laia Solanellas

 

Els pròxims 16 i 17 de març tindrà lloc el 'Bestial', el saló de la mascota més esperat a Reus. És una de les activitats més consolidades de la firaReus, la qual presenta una espectacular acollida entre tots els seus assistents. En ella se sumen nombroses activitats lúdiques, així com exhibicions, desfilades i exposicions de productes a la venda. El món dels animals acull nombroses curiositats, moltes de les quals són desconegudes per la majoria. En el 'Bestial' podreu conèixer moltes d'aquestes, així com recomanacions i altres dades d'interès.

 

I com no podia ser d'altra manera, les mascotes també hi estan convidades. Tots aquells que vulguin assistir amb el seu gos o gossa podran fer-ho, sempre que compleixin la normativa vigent. Aquesta última està establerta per tal de garantir la seguretat i comoditat de tots els assistents, així com la responsabilitat i civisme de cadascun dels seus amos. Així doncs, les mascotes assistents hauran de tenir la cartilla sanitària i estar vacunats segons la legislació vigent; hauran de portar collaret i corretja; no podran resultar perillosos per a les persones que visitin la fira, ni per altres animals participants en el saló i a les diferents activitats; els gossos de raça considerada perillosa hauran de portar morrió.

Comptarà amb nombrosos tallers i activitats perquè petits i grans puguin gaudir | Laia Solanellas

 

Es presentarà el projecte 'Tan amics' d'intervencions assistides amb gossos

El projecte 'Tan Amics' consisteix en la realització d'intervencions assistides amb gossos a persones que es troben en una situació d'incapacitat parcial. Els gossos que participen en el projecte són prèviament adoptats i ensinistrats pels professionals, per tal que puguin treballar i donar suport en diferents col·lectius. Aquests són geriàtrics, escoles i col·lectius que es troben en risc d'exclusió social, entre d'altres.

 

L'objectiu principal és ajudar a tots aquests a dur a terme la seva activitat diària amb l'acció de gossos que han estat prèviament ensinistrats per a fer-ho. L'equip està format per cinc persones amb coneixements en ensinistrament, però també en l'àmbit de la salut, és a dir, en fisioteràpia, pedagogia, etc. Així doncs, amb ambdós coneixements i la col·laboració —que no és poca— dels gossos, treballen aspectes com la motivació i l'autoestima, entre d'altres.

FiraReus acull la 10a edició del Saló de la Mascota 'Bestial' | Laia Solanellas

 

El Projecte 'Tan Amics' participarà en el saló de la mascota 'Bestial' amb l'objectiu de potenciar la inclusió social. Així doncs, organitzarà una gimcana en la qual els participants hauran de dur a terme diverses activitats presents en la vida actual per un recorregut que s'allargarà per totes les instal·lacions de la firaReus. Es formaran grups de 8 persones, els quals aniran acompanyats per voluntaris del Projecte amb els seus gossos. Cal puntualitzar que aquests gossos no estaran ensinistrats per a realitzar intervencions assistides, ja que l'activitat és de caràcter lúdic, però sí educats per a poder dur-la a terme.

 

Algunes de les accions que es duran a terme durant la gimcana són fer una adopció simbòlica i portar la mascota al veterinari, demanar bosses de premis de pinso, etc. La idea principal és dur a terme habilitats socials amb gossos. 

 

Un taller amb abelles entre les activitats de les jornades

La Casa Museu de la Mel d'Alcover i l'Associació Amics de les Abelles també estaran presents en aquesta nova edició del 'Bestial'. Les abelles són uns insectes realment importants i necessaris en el medi ambient. La seva tasca principal és pol·linitzar les plantes per tal que aquestes facin la seva multiplicació, sense la qual la cadena tròfica es veuria afectada.

Les abelles són insectes necessaris en el medi ambient | Cedida

 

D'altra banda, ens ofereixen diversos productes que són òptims per la nostra salut, com la mel, el pol·len, la gelea reial, el pròpolis i, fins i tot, el seu verí, el qual en molts casos s'utilitza com a cura medicinal.

 

El 'Bestial' acollirà diversos tallers per a conèixer en profunditat quins són els seus costums, tractaments i el «modus operandi» dels apicultors. El més destacat és el Taller de les Abelles, en el que els participants es vestiran d'apicultors i coneixeran de ben a prop les abelles obreres, els abellots o mascles i, si ella es deixa, l'abella reina. A més, es presentaran les bresques, les típiques construccions hexagonals de cera, el pol·len, etc. Per tal de conèixer amb més profunditat el procés d'extracció de les bresques, en el mateix taller es farà fum, simulant l'activitat diària dels apicultors.

 

En consonància amb la part final del taller anterior, es realitzarà un taller independent, anomenat Taller de Fumadors, en el qual es mostrarà com fer el fum a les abelles amb matèria orgànica. A més, podreu aprendre les reaccions d'aquestes. El Taller de Pintacares anirà destinat als més petits, que es podran convertir en petites abelles durant un dia. Tampoc faltarà el Taller d'Espelmes, en el que, amb cera d'abella, es construiran espelmes per il·luminar i perfumar les vostres llars. Per descomptat, a banda de tots aquests tallers, es podran tastar diferents tipus de mel per endolcir la jornada.

Al Taller d'Espelmes es treballarà amb la cera de les abelles | Cedida

 

Participa en el sorteig de cinc invitacions dobles

Si voleu ser els guanyadors d'una invitació doble per assistir a la fira més animal de firaReus, només heu de participar en el sorteig que trobareu al nostre Instagram (@tarragonadigital). Per participar heu de seguir els següents passos:

Seguiu el nostre perfil d'Instagram (@tarragonadigital) i el de @firareus  

— Feu un «M'agrada» al post del 'Bestial' i deixeu un comentari etiquetant a la persona amb qui compartiríeu la vostra entrada doble

— Per tenir més possibilitats, feu captura del post, pengeu-lo al vostre Stories i mencioneu a @tarragonadigital 

 

El sorteig romandrà obert fins al dijous 14 de març. Si sou els guanyadors, sereu contactats a través dels missatges directes d'Instagram per tal d'informar-vos com procedir.

 

No et quedis sense la teva entrada

El 'Bestial' tindrà lloc els dies 16 i 17 de març a firaReus, de 10.00 a 20.00 hores del vespre. Podeu comprar la vostra entrada punxant sobre aquest enllaç. El preu general és de 5 euros. Les persones que disposin de Carnet Jove pagaran 4 euros, i els menors de 7 anys tindran l'entrada gratuïta.