Alumnes del col·legi Claret de Valls

El Col·legi Claret posa en marxa la preinscripció escolar

Enguany la preinscripció serà telemàtica i és important que no espereu a l'últim moment per realitzar-la

El Col·legi Claret de Valls arrenca el període de  preinscripció. Des del dia 15 fins al 24 de març — des del 17 en el cas de la secundària — es posa en marxa el procés de preinscripció escolar per als estudis obligatoris de cara al curs 2021-2022.

En el procés de preinscripció d'enguany és  electrònic i es pot fer des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil connectats a Internet, accedint al web — preinscripcio.gencat.cat —. En aquest procés haureu d'adjuntar-hi la documentació d'identificació o de criteris que correspongui.

Enguany, és important que no espereu a l'últim moment per fer la preinscripció per evitar les dificultats tècniques. Les preinscripcions presentades després del 24 de març perdran tots els punts de prioritat i, en el cas d'ensenyaments amb forta demanda, podria suposar la no obtenció de la plaça al centre desitjat.

Al Col·legi Claret s'ofereixen dues línies o classes per curs des de P3 fins a 4t d'ESO. Això vol dir que al primer curs d'Educació Infantil de 2n cicle, anomenat habitualment amb l'abreviatura P3, ofereixen fins a 50 places — 25 per classe — d'acord amb la normativa educativa vigent. Les places ofertes a la resta de nivells depenen de l'ocupació d'aquest curs 2020-2021.

Podeu consultar directament amb el centre per concertar una visita amb les caps d'estudis d'infantil, primària o secundària, segons us interessi.

Alumnes del col·legi Claret de Valls
El procés de preinscripció d'enguany és electrònic i es pot fer des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil | Claret de Valls

L'etapa d'Educació Infantil  és aquella en la que s'acostuma a produir la incorporació de l'alumnat a un centre integrat 0-16 com el Claret de Valls. Ja sigui a la  Llar d'Infants  — de 0 a 2 anys — o al Parvulari — de 3 a 6 anys —, la major part dels alumnes que acaben obtenint el graduat en educació secundària al centre, van realitzar la preinscripció de ben petits a l'etapa d'Educació Infantil.

Des del curs passat, els alumnes d'Educació Infantil del Claret  disposen d'un edifici totalment renovat i ampliat que hem batejat amb el nom de Petit Claret.

En aquest edifici es treballa de manera vivencial i manipulativa. Al llarg del curs es desenvolupen diferents treballs per projectes en què els i les alumnes observen, experimenten i raonen sobre temes tan diversos com poden ser la mar, la prehistòria o els insectes.

Alumnes del col·legi Claret de Valls
Anima't a conèixer el projecte educatiu del Col·legi Claret de Valls | Claret de Valls

Per aconseguir que cada infant finalitzi l'etapa havent progressat segons les seves capacitats, el centre s'adapta al seu  ritme individual d'aprenentatge.

El desenvolupament global  dels nens i nenes comença amb el coneixement del mateix cos, i per aquest motiu al Claret es dona molta importància a les sessions de psicomotricitat.

D'entre els aprenentatges que es duen a terme al  Petit Claret, l'art i l'educació plàstica en constitueixen una part fonamental. Aquestes disciplines també les treballen endinsant-se en diferents projectes. Un exemple d'aquest tipus de treball seria el projecte Postdata, oferit pel MACBA  i que s'ha posat en marxa durant el curs actual.

En paral·lel a l'aprenentatge de la psicomotricitat fina, vinculada a l'ús dels instruments d'escriptura manual, en aquesta etapa també es posen en contacte els infants amb les noves tecnologies. D'aquesta manera, diàriament es duen a terme alguna de les activitats relacionades amb aquest àmbit, ja sigui amb les pissarres interactives, les tauletes, el terra interactiu Ninus o els robots Bee-bots.

Anima't a conèixer el projecte educatiu del Col·legi Claret de Valls i realitza ja la preinscripció telemàtica al centre.