Alumnes col·legi Claret Valls fent videotrucada

El Col·legi Claret de Valls adapta el seu projecte educatiu a la situació actual

L'escola ha començat el període de preinscripcions telemàtiques que s'allargarà fins al 22 de maig

Són mesos d'incertesa i dubtes, sobretot pels centres educatius que s'han mantingut tancats presencialment des del primer moment que es va decretar l'estat d'alarma. Una escola, és un lloc de trobada, de contacte, d'interacció amb els alumnes, amb les famílies, entre els mestres, professors i personal divers, de cop i volta els centres s'han trobat amb la distància i el confinament. Com és el cas del Col·legi Claret de Valls que ha hagut d'adaptar les comunicacions, les relacions, les emocions i l'aprenentatge a través del món digital.

  

Des del primer moment van crear un canal de contacte amb les famílies i l'alumnat, on poder estar connectats amb els mestres i professors mitjançant el correu electrònic. L'escola en unes declaracions parlar sobre la situació i explica que 'cal tenir en compte que la situació és una, però a la vegada diversa, no és el mateix confinament de nens i nenes d'Educació Infantil, que de Primària o de Secundària, però els intentem atendre a tots i totes, i procurem estar dia a dia, en el moment que sigui, al seu costat ajudant-los a desenvolupar les activitats i tasques diverses que els anem posant setmanalment, i que cadascú va complimentant a poc a poc. Tenim també un registre sempre actualitzat de possibles famílies de les quals no sabem res, aleshores intentem contactar amb elles, i ajudar-les en el que sigui i necessitin, dins les nostres possibilitats.'

Així doncs, s'han anat adaptant  durant aquest confinament  que pel que sembla, a les escoles s'allargarà més del que s'esperava. Les videotrucades, les propostes d'activitats, el blog de la pàgina web, han fet que els alumnes no perdin el fil del curs.

Alumnes col·legi Claret Valls fent videotrucada
L'escola ha adaptat les comunicacions, les relacions, les emocions i l'aprenentatge a través del món digital. | Cedida

Ensenyament i preinscripcions telemàtiques per adaptar-se als nous contextos

Tot l'equip docent del Claret de Valls van iniciar les classes virtuals el dia 14 d'abril, considerant que creiem que són del tot necessàries per poder seguir mantenint l'activitat acadèmica amb la màxima normalitat possible, i per donar suport emocionalment a tots els alumnes possibles.

Ara ha arribat el moment de fer les preinscripcions, que ja es van posposar fa vàries setmanes. La solució que ha proposat el Departament d'Educació per la gestió de la preinscripció i matrícula per al curs 2020-21, és la de seguir el mateix criteri tant pel primer cicle d'educació infantil (llar), com per la resta d'ensenyaments obligatoris; segon cicle d'educació infantil (P3, P4, P5), educació primària i educació secundària.

El període de preinscripció va del 13 al 22 de maig, el període de matrícula per a llar d'infants, del 17 al 23 de juny  i finalment, el període de matrícula per a 2n cicle d'infantil, primària i ESO, del 13 al 17 de juliol. L'escola posa a disposició de les famílies un pas a pas, per a fer més fàcil la presentació de la sol·licitud.