Nous horitzons per l'Enoturisme al IV Simposi Internacional que acollirà firaReus

El seminari se celebrarà els dies 21 i 22 d'octubre amb un programa pensat per rebre inputs d'experts nacionals i internacionals sobre el turisme del vi
El seminari d'Enoturisme se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre | Cedida

El turisme enològic ha arribat per quedar-se i és una aposta clara per fomentar la cultura del vi i el territori. Els agents implicats directament són els cellers que troben en l'enoturisme una forta estratègia per adaptar-se a les noves tecnologies i evolucionar dins d'aquesta època de canvis que està vivint el sector.

  

La comunicació i el màrqueting digital han fet que els formats i les característiques dels productes canviïn constantment i de retruc, també ho hagin de fer els cellers, els agents implicats del territori i els estudiants. De manera que, els propers 21 i 22 d'octubre firaReus acollirà el IV Simposi Internacional d'Enoturisme, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona. Aquest seminari està pensat per aportar elements de reflexió que facilitin la creació de productes enoturístics, detectar elements clau a tenir en compte en les propostes de turisme del vi i orientar-los en formes de comercialització eficient.

El seminari aprofita la infraestructura del «Wintour Erasmus Mundus - Master on Wine Tourism Innovation», que es fa conjuntament amb les universitats Rovira i Virgili, Porto i Bordeus, per oferir als agents del territori, especialment als cellers o els interessats en el desenvolupament de la cultura del vi i l'enoturisme, la possibilitat de compartir amb els alumnes de 17 països diferents el seminari "Nous Horitzons per l'Enoturisme", creant així una sinergia vitivinícola.

firaReus acollirà el IV Simposi d'Enotursime| firaReus

 

El turisme, la comunicació i el màrqueting és la clau de l'èxit, actualment, en el sector

Comunicació, màrqueting i sobre com es posicionen els productes en els diferents mercats, seran alguns dels temes que es tractaran en el seminari.

Es presentaran els nous instruments de comunicació i màrqueting, i s'indicaran diferents pautes de com incorporar-los a les empreses productores de vi per tal de ser també productores d'experiències enoturístiques i, així, poder adaptar els productes als diferents mercats.

També es tractaran temes relacionats amb la comercialització o el coneixement de les tendències i mercats actuals. Es tracta de la possibilitat d'enriquir-se d'experts nacionals i internacionals sobre el turisme del vi. Sens dubte, una oportunitat, que en aquest entorn, podem gaudir poques vegades.

L'entrada al simposi té un cost de 40 euros, els dos dies, que inclouen l'entrada a l'esdeveniment, el cafè de la pausa i el dinar. Ja estan obertes les inscripcions per participar-hi. 

L'Enoturisme és una aposta clara per fomentar la cultura del vi i el territori. | Cedida
 

Programa d’actes del IV Simposi Internacional d’Enoturisme

Dilluns 21 d'octubre

— 9,00 h. Acreditació dels assistents

— 9,15 h. Benvinguda i presentació del Simposi

— 9,30 h. Alguns dels errors més comuns en la pràctica de l'enoturisme als cellers

— 10,45 h. Pausa cafè

— 11,15 h. Enoturisme 4.0

— 12,30 h. El perfil de l'enoturista de Catalunya.

— 13,15 h. El neuromàrqueting en el turisme del vi

— 14,00 h. Dinar networking

— 15,30 h. Taller de tast dirigit per David Forer amb col·laboració de Riedel.

Dimarts 22 d'octubre

— 9,00 h. Presentació del projecte TurisTIC en família: 'Vinya en família'

— 9,15 h. Turisme en família als cellers. El cas de Napa Valley

— 10,15 h. Discussió i torn obert

— 10,45 h. Pausa cafè

— 11,15 h. El wine embassador

— 12,00 h. Antropologia del vi

— 12,45 h. Les oportunitats de l'enoturisme a través del vermut

— 13,15 h. El vermut de Reus

— 13,30 h. El tast del vermut

"🤖ATENCIÓ: Els Transformers Autobots viatjaran de Cybertron a ExproReus!" "🏋ESPORTISTES: Com prevenir i afrontar lesions esportives?"