Les recomanacions de les millors lectures del mes d’octubre amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca
L'establiment està ubicat al carrer Jesús de Reus. | Laia Solanellas
 

Amb l'arribada de la tardor torna la fresca, els dies es fan més curts i ve de gust quedar-se a casa acompanyat d’una bona lectura i un te calent. Així que la Llibreria Galatea, un mes més, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millor titols per gaudir dels dies d’octubre. La llibreria reusenca per excel·lència, la trobareu al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar els vostres llibres de manera online en la seva pàgina web.

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

1

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: Un cor massa gran: I altres relats.
Autor: Eider Rodriguez
Editorial: Edicions del Periscopi
Pàgines: 336
Preu: 19,00 €
Resum: Queixals trencats a destemps, un exmarit a qui cal cuidar, uns veïns ressorgits de les flames, l'extirpació d'un mioma, l'espera del retorn d'un desaparegut. Els personatges d'aquests relats es troben en aquell moment d'inflexió on sembla que tot està a punt d'esmicolar-se, quan la rutina s'ensorra i s'intensifica el diàleg entre l'emoció i la raó. Sense concessions ni filtres, l'autora observa la línia que separa l'amor del dolor, una frontera gairebé imperceptible que determina les accions dels que decideixen ser fidels a ells mateixos encara que sigui contra la moral establerta. Aquest volum mostra l'obra d'una autora descarnada que treballa amb la matèria del que ens fa humans i d'allò que ens allunya de ser-ho. Incisiva, elegant i original, aconsegueix sorprendre'ns a cada pàgina.

Editat també en castellà.

Premi dels llibreters de Guipúscoa i Premi Euskadi de Literatura 2018

2

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: La pacient silenciosa
Autor: Alex Michaelides
Editorial: Amsterdam Llibres
Pàgines: 400
Preu: 19,90 €
Resum: El thriller psicològic més aclamat de l’any. Impredictible i paralitzant, et pot deixar sense paraules. El suspens elevat a la màxima potència. L’Alicia Berenson tenia trenta-tres anys quan va matar el seu marit. Era una pintora cotitzada, les galeries de Londres se la disputaven per exposar les seves obres. S’estimava el seu marit, se’n preocupava. Fins que un vespre el va lligar a una cadira i va disparar cinc cops contra ell. L’Alicia no va tornar a parlar mai més. Sis anys més tard, Theo Faber aconsegueix una plaça a The Grove, una unitat forense protegida del nord de Londres. En Theo és un ambiciós psicoterapeuta convençut que triomfarà allà on tants altres han fracassat: està obstinat a ajudar l’Alicia a recuperar la parla, a resoldre el misteri del seu silenci. Aviat descobrirà que el mutisme de l’Alicia està més arrelat del que es podia arribar a imaginar. Però si finalment parlés, estaria disposat a acceptar la veritat?

Editat també en castellà

3

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: Poder contar-ho
Autor: Ferran Torrent
Editorial: Columna Edicions
Pàgines: 482 
Preu:  21,00 €
Resum: Una novel·la coral on els personatges habituals tornen trenta-cinc anys enrere, a les acaballes de 1982 i principis de 1983, l’època en què els socialistes assoliren el poder a l’Estat espanyol.

A Poder contar-ho, el periodista Marc Sendra malda per esbrinar com es va organitzar l’insòlit atracament que tingué lloc a la ciutat de València durant la primera mascletà fallera de l’any 83. Un assalt de deu minuts per a saquejar 1.500 milions de pessetes, que comença a ordir-se des del primer capítol, amb una trama plena de peripècies que mantenen el suspens fins al final inesperat de les darreres pàgines.

Editat també en castellà

4

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: Paraules que tu entendràs
Autor: Xavier Bosch
Editorial: Columna Edicions
Pàgines: 490
Preu:  21,00 €
Resum: Tots els grans amors tenen secrets.

Aquella tarda no van tenir pressa. No els empaitava ningú i les hores es negaven a avançar. Van tornar a la ciutat sense posar la música del cotxe, van esborrar la boira del camí i van retrobar la pau de saber que ja no els quedaven preguntes urgents per fer-se.
La Mara Lincoln, aventurera incansable, organitza viatges exclusius per als seus clients. El Xavi Vera, arquitecte d’èxit, rep l’encàrrec de dissenyar la casa de la seva vida. La parella es disposa a brindar per l’any nou en un hotel als Alps suïssos, amb els quatre amics de sempre.
Tots sis riuen, juguen i són feliços, però res no és mai el que sembla. L’any que enceten pot canviar-ho tot.
Paraules que tu entendràs és un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos.

Editat també en castellà

5

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: La memòria de l'aigua
Autor: Montse Barderi
Editorial: Columna
Pàgines: 490
Preu: 19,50 €
Resum: Aquesta és la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, néta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. La misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes. Una novel·la èpica i colpidora que és, alhora, el relat ocult de moltes dones. Una memòria que no s’ha d’oblidar mai.

PREMI PRUDENCI BERTRANA 2019

6

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: L'institut
Autor: Stephen King
Editorial: Plaza & Janés
Pàgines: 624
Preu: 23,90 €
Resum: A mitjanit en un barri tranquil de Minneapolis rapten a Luke Ellis, de dotze anys, després d'haver assassinat als seus pares. Una operació que dura menys de dos minuts. Luke es desperta en la sinistra institució coneguda com L'Institut, en una habitació que s'assembla a la seva però sense finestres. En habitacions semblants hi ha altres nens: Kalisha, Nick, George, Iris i Avery Dixon, entre altres, que comparteixen capacitats especials com telecinèsia o telepatia. Tots ells s'allotgen a la Meitat Davantera de la institució. Els més grans, en canvi, es troben a la Meitat Posterior. Com diu Kalisha: "Allà entres però no surts".
La senyora Sigsby, la directora, i la resta del personal es dediquen a aprofitar-se sense compassió del talent paranormal dels xavals. Si et portes bé et premien. Si no, el càstig és brutal. Luke s'adona que les víctimes van desapareixent i són traslladades a la Meitat Posterior, així que s'obsessiona amb escapar i demanar ajuda. Però mai ningú ha escapat de L'Institut...

7

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: Sidi. Un relato de frontera
Autor: Arturo Pérez-Reverte
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 376
Preu: 20,90 €
Resum: No tenia pàtria ni rei, només un grapat d'homes fidels.
No tenien fam de glòria, només gana.
Així neix un mite.
Així s'explica una llegenda.

«L'art del comandament era tractar amb la naturalesa humana, i ell havia dedicat la seva vida a aprendre-ho. Va penjar l'espasa de l'arçó, donar uns copets al coll càlid de l'animal i va donar un cop d'ull al voltant: sons metàl·lics, bleixar de muntures, converses en veu baixa. Aquells homes feien olor de fems de cavall, cuir, oli d'armes, suor i fum de llenya.»

«Rudes en les formes, extraordinàriament complexos en instints i intuïcions, eren guerrers i mai havien pretès ser una altra cosa. Resignats davant l'atzar, fatalistes sobre la vida i la mort, obeïen de manera natural sense que la imaginació els jugués males passades. Rostres avesats de vent, fred i sol, arrugues al voltant dels ulls fins i tot entre els més joves, mans encallides d'empunyar armes i lluitar. Genets que es persignaven abans d'entrar en combat i venien la seva vida o mort per guanyar-se el pa. Professionals de la frontera, sabien lluitar amb crueltat i morir amb senzillesa.»

«No eren mals homes, ha conclòs. Ni tampoc aliens a la compassió. Només gent dura en un món dur».

«S'hi fonen d'una manera fascinant l'aventura, la història i la llegenda. Hi ha molts Cid en la tradició espanyola, i aquest és el meu».
Arturo Pérez-Reverte

8

Les recomanacions de llibres per al mes d'octubre

Títol: Els testaments
Autor: Margaret Atwood
Editorial: Salamandra
Pàgines: 448
Preu: 21,00 €
Resum: Obra mestra de la literatura distòpica, El conte de la criada s'ha convertit en un clàssic modern. Tres dècades més tard, Margaret Atwood recupera el seu icònic món i el porta fins a un final dramàtic en aquesta impressionant seqüela.

Quinze anys després dels esdeveniments narrats a El conte de la criada, el règim teocràtic de la República de Gilead es manté en peu, però està començant a mostrar signes de descomposició. En aquest moment crucial, les vides de tres dones radicalment diferents convergeixen, amb resultats explosius. Dues d'elles han crescut en costats oposats de la frontera: una a Gilead, com la filla privilegiada d'un important Comandant, i una altra al Canadà, on es manifesta en contra del règim mentre segueix per televisió les notícies dels horrors que hi esdevenen. Totes dues pertanyen a la primera generació, que va arribar a la majoria d'edat des que existeix el nou ordre, i els seus testimonis estan trenats amb una tercera veu: la d'una de les dones més influents del sistema, que mou els fils del poder de manera despietada. Els seus camins acabaran per trobar-se, forçant a cadascuna d'elles a col·laborar, a enfrontar-se amb elles mateixes i a decidir on posaran els límits en la lluita pels seus ideals.
A mesura que desenvolupa aquestes tres veus, Margaret Atwood aprofundeix en els racons més recòndits de Gilead, i aconsegueix, gràcies a la seva virtuosa capacitat per a recrear un món nou, que Els testaments sigui una barreja triomfal de suspens i enginy.

"👟El Baix Camp com mai l'has vist, a través de la ruta dels miradors" "🎵AGENDA: Arrenca la programació forta del Festival Accents!"