La Ruta de les Ostreres: l'activitat idíl·lica que fusiona paisatge i gastronomia

L'Estació Nàutica Costa Daurada ofereix desenes d'activitats per descobrir la nostra costa amb experiències úniques que us faran gaudir molt amb la família o els amics
Les muscleres estan ubicades al bell mig del mar. | Estació Nàutica Costa Daurada

 

 

L'estiu és temps de llibertat, d'oci, de gaudir amb família o amb amics. És durant aquests mesos que optem per realitzar diverses activitats que ens allunyen de la rutina, i sovint les busquem lluny de casa nostra, però la realitat és que som uns privilegiats que comptem amb un dels tresors que any rere any transporta milers de turistes a casa nostra: el mar Mediterrani. Amb l'objectiu de descobrir-nos tot el que ens pot oferir en matèria d'oci i entreteniment el nostre territori, l'Estació Nàutica Costa Daurada programa cada temporada desenes d'activitats, sensacions i experiències imprescindibles per descobrir casa nostra des d'un altre punt de vista.

 

Amb gairebé 90 quilòmetres de costa, l'Estació Nàutica Costa Daurada és el domini nàutic més gran de Catalunya i engloba set municipis: Cambrils, Salou, Mont-roig del Camp / Miami Platja, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ampolla i Deltebre-Riumar. Platges de fina i daurada sorra que donen nom a la nostra costa, i aigua cristal·lina des del Cap Salou fins al Delta de l'Ebre, un escenari idíl·lic per realitzar més d'una quarantena d'activitats que ofereix l'Estació Nàutica.

 

La ruta finaltiza amb una degustació d'ostra del Delta i musclos amb cava. | Estació Nàutica Costa Daurada

 

 

Gastronomia i paisatges espectaculars en una activitat

Dins de l'ampli ventall d'activitats que ofereix l'Estació Nàutica Costa Daurada n'hi ha una que aglutina una ruta espectacular amb gastronomia. Es tracta de la Ruta de les Ostreres que ofereix l'equip de Xavier Cabrera, al Mirador de la Badia. Les persones que ja han pogut viure aquesta experiència asseguren que és una d'aquelles «difícils d'oblidar», i és que es tracta d'una ruta única literalment, perquè segons explica Xavier Cabrera «cada dia és un món». «Durant els viatges en barca es van fent parades i quan ens trobem una embarcació pescant expliquem tot el que hi estigui relacionat: un dia pot ser la pesca del pop i un altre dia d'un altre tipus», afegeix. 

 

Recorrereu una part preciosa del Delta de l'Ebre amb un guia. | Estació Nàutica Costa Daurada
 

 

El funcionament de la ruta

Aquesta espectacular ruta ofereix un paisatge idíl·lic en tot moment: surt des del port de l'Ampolla i es va recorrent la costa fins a arribar a la punta del Fangar, tot mentre un guia va explicant la història del Delta de l'Ebre, les arts de pesca de l'interior de la badia i molt més. Amb la Ruta de les Ostreres es descobreix tot el procés des del cultiu de l'ostra i el musclo, la seva recol·lecta i com arriba al mercat.

 

La ruta té el seu punt àlgid un cop arriba amb la barca a les muscleres, les quals estan ubicades al mig del mar. Allí els participants visiten un museu on es coneixen tots els peixos i animals del Delta, les arts de pesca, etc. La cirereta del pastís arriba al final de la jornada amb una degustació d'ostra del Delta i musclos al seu hàbitat natural, acompanyats de cava. Mentre es realitza la degustació s'expliquen alguns trucs per distingir aquests productes de qualitat al mercat.

 

Descobrireu tot el procés des del naixement fins que arriba al mercat de l'ostra i el musclo. | Estació Nàutica Costa Daurada

 

 

Horaris i preus

La Ruta de les Ostreres es pot fer en dues modalitats: amb degustació o sense. Sense degustació s'inicia a les 11.30 hores i té una durada aproximada d'un parell d'hores, i el preu és de 40 euros els adults i 20 euros els nens i nenes. Pel que fa a l'opció d'acabar degustant a les muscleres els productes, la durada és des de les 12.30 a les 17.00 hores, i té un preu de 70 euros els adults i 30 euros els nens i nenes. El menú adult consta de cloïsses, ostres, musclos, navalles, llagostins, embotits de la terra, paella, postres i cafè; mentre que el menú infantil inclou macarrons, pollastre amb patates, postres i beguda. Podeu fer la vostra reserva i consultar tota la informació clicant en aquest enllaç.

 

 

Sortegem una sortida a la Ruta de les Ostreres

Des de TarragonaDigital.com volem premiar els nostres lectors amb el sorteig d'una sortida per a dues persones a la Ruta de les Ostreres. El sorteig es realitzarà al nostre perfil a Instagram @TarragonaDigital, a partir del divendres 13 de juliol, i es podrà participar fins al dimecres 18 de juliol. Per participar al sorteig heu de seguir aquests senzills passos:

Entrar a l'Instagram @TarragonaDigital i fer-vos seguidors.

Buscar el post al mur de l'Instagram sobre el sorteig, fer «M'agrada» al post i deixar un comentari mencionant amb qui compartireu aquesta experiència.

Per tenir més opcions, penjarem el sorteig també als nostres Stories a Instagram, i podeu fer captura d'aquest Stories i penjar-la al vostre mencionant @TarragonaDigital. 

— És molt important que si participeu estigueu pendents als vostres missatges privats a Instagram, perquè si sou el guanyador/a us contactarem per aquest canal! Molta sort!