Imatge del personal del sector social treballant per la Creu Roja

La Fundació Pinnae inicia la tercera convocatòria d'ajudes destinada a projectes d'impuls social pel territori

La dotació econòmica serà de 300.000 € i les sol·licituds es podran presentar 'online' entre el 05 de maig i el 02 de juny

La Fundació Pinnae ha presentat aquesta setmana la tercera 'Convocatòria de Projectes a l’Impuls Social pel Territori'. Donat el gran interès que van causar les convocatòries dels anys anteriors i amb l’objectiu d’arribar a la màxima cobertura possible dels projectes presentats per les Entitats Socials del Tercer Sector de la Vegueria, la Fundació Pinnae triplica la dotació econòmica posant a disposició 300.000 €.

Les beneficiàries d'aquestes ajudes seran les entitats socials que treballen per fer front als reptes socials de les persones de la Vegueria del Penedès, amb la intenció de donar una major cobertura a les necessitats de les persones grans, infància i perfils vulnerables. Aquesta convocatòria és una mostra del fort compromís de la Fundació Pinnae en aquestes dates de pandèmia de coronavirus i confinament que afecten especialment a totes les entitats i a totes les persones en risc d'exclusió social.

Novetat: dues modalitats des de 10.000 € fins 25.000 €

Com a novetat, aquest any s'introdueix el desdoblament de les dotacions econòmiques en dues modalitats i vincula les propostes amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030.

  • MODALITAT A. Suport fins a 10.000 €.

L’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en aquesta modalitat és fins a 10.000 €. L’entitat haurà d’aportar un mínim del 10% de recursos propis o externs al projecte presentat.

  • MODALITAT B. Suport des de 10.001€ fins a 25.000 €.

L’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en aquesta modalitat ha de representar entre el 50% i el 80% del cost total del projecte, amb un màxim de 25.000 € d’ajuda.

Qui hi pot presentar els seus projectes?

Es limitarà a la presentació d'un únic projecte per entitat i les entitats que ja han rebut l’ajut de Pinnae en anteriors edicions només podran presentar-se amb un projecte diferent.

La convocatòria s’adreça a tots aquells projectes que es desenvolupin a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, El Baix Penedès i el Garraf, liderats per organitzacions de l’economia social, incloent-hi entitats privades no lucratives.

  

Les entitats sol·licitants podran presentar el seu projecte entre el 05 de maig i el 02 de juny del 2020 -ambdós inclosos-, emplenant degudament el formulari a la modalitat a la qual s’opta i que es pot descarregar en aquest enllaç del seu web. La presentació de les propostes és online i es pot realitzar a través de l’apartat 'Presentació de projectes', també en el web.

Compromís amb el teixit social més vulnerable del territori

Amb l'obertura d'aquesta línia d'ajuts a projectes socials, Pinnae fa valdre el compromís adquirit amb el teixit social més vulnerable del nostre territori i que ara, més que mai, necessita recursos per adaptar o reorientar la seva activitat a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social.

És per aquest motiu que les sol·licituds que es poden presentar han de tenir com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats socioeducatives.


Comentaris