La diada del Record de l'Arboç ha estat una de les diades destacades del cap de setmana

Altres actuacions castelleres del darrer cap de setmana de setembre

Sitges, l’Arboç i Montblanc han comptat amb representació de colles del territori

Més enllà de la diada de Sant Miquel de Lleida, el setembre casteller ha acabat amb poca activitat a les places del país. Les actuacions de Santa Tecla a Sitges, l’Arboç i Montblanc han rebut la visita de colles de la demarcació de Tarragona.

 

2de6 dels Xiquets de Vila-seca

Dissabte a la tarda, el Cap de la Vila de Sitges va acollir la tradicional exhibició de Santa Tecla. Els Xiquets de Vila-seca es van apuntar tres construccions de sis pisos. Els de la camisa blau turquesa van descarregar el 2de6, el 3de6 i el 4de6.

 

Els Xicots de Vilafranca es van anotar la millor actuació de la tarda. Els de Cal Noi Noi van completar el 7de7, el 4de8 i el 5de7. La Jove de Sitges va sortir de plaça amb el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla. Finalment, els Castellers de Berga van sumar el 4de6, el 3de7 i el 4de6 amb l’agulla.

 

Jornada de sis pisos a l’Arboç

El mateix dissabte, l’Arboç va viure la diada del Record organitzada pels Minyons locals. La colla arbocenca va plantar la torre de 6 de sortida. A la segona ronda, van descarregar el 5de6 després d’un intent desmuntat. Van tancar les tres rondes de castells amb el 4de6 amb l’agulla.

 

L’altra colla de la demarcació present a la cita, els Castellers d’Altafulla, també es van anotar tres estructures de sis. Els de Ca l’Ixart van descarregar el 2de6, el 3de6 i el 3de6 amb l’agulla. La tercera colla a plaça, els Margeners de Guissona, van completar el 3de6 amb l’agulla, la torre de 6 després d’un intent desmuntat i el 3de6.

 

Els Torraires presents a Terrània

La fira de Sant Miquel i Terrània de Montblanc va comptar una edició més amb una diada castellera. Els Torraires de Montblanc es van apuntar el 3de6, el 4de6 i el 4de6 amb el pilar.

 

A la diada, també hi van participar els Castellers d’Andorra. La colla del Principat es va anotar el 3de6 amb l’agulla, el 4de6 i el 3de6.