GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Riudoms vol erigir-se com a plaça castellera amb una diada de gran cartell

La Colla Vella, la Colla Jove i els Xiquets de Reus hi actuaran el pròxim 28 d'abril
Els caps de colla de la Vella, la Jove i els Xiquets de Reus han presentat la diada aquest dijous acompanyats de les autoritats municipals. | Gerard Recasens

 

Riudoms aposta pel fet casteller i aquest mes d'abril acollirà, per primera vegada, una diada castellera a la plaça de l'Om. La cita serà diumenge, dia 28 d'abril, a les dotze del migdia en aquest emplaçament, que és just davant de l'Ajuntament. Hi participaran tres de les colles més potents de les comarques de Tarragona: la Colla Vella dels Xiquets de Valls —guanyadora, sense anar més lluny, del darrer Concurs de Castells—, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

 

Una aposta de Riudoms per la tradició castellera

La vila no tenia tradició castellera —només hi actuaven els Xiquets de Reus en motiu de la Fira de l'Avellana— i ara han optat per «fer una aposta per aquesta tradició del nostre país», en paraules de Maria Cros, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Riudoms.

 

L'alcalde de la localitat, Sergi Pedret, ha subratllat aquesta novetat en el calendari cultural a la vila. «Volem que aquesta tradició tan arrelada al nostre país també es consolidi en el calendari festiu riudomenc», ha apuntat el batlle, que ha explicat que la diada comptarà amb «un 'speaker', que anirà explicant, just després de cada castell, quina construcció s'ha vist perquè els veïns de Riudoms sàpiguen què veuran, aquí que no hi ha tradició castellera».

 

Les colles, molt atretes per la plaça i la diada a Riudoms

A la presentació de la diada, que s'ha celebrat aquest dijous, 11 d'abril, també hi han estat presents els tres caps de colla de les formacions participants. Maria Alegret, màxima dirigent tècnica dels Xiquets de Reus, ha explicat que «la colla es felicita pel naixement d'aquesta diada a Riudoms» i ha afirmat que «ens cau molt bé pel que fa a calendari, just després d'actuar a casa per Sant Jordi». Alegret ha deixat caure que els «agradaria» poder portar els vuit pisos a Riudoms.

 

Gorka Bertran, màxim dirigent tècnic de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ha estat encara més explícit. «Creiem que aquesta és una plaça idònia per fer algun pas endavant», ha dit Betran, fent clara al·lusió a poder atacar els castells de vuit que la Jove, que acaba d'arrencar temporada, encara no ha fet aquest abril. Els de la camisa morada també hi actuaran després d'haver-ho fet el dia de Sant Jordi a la Rambla Nova de Tarragona.

 

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, s'ha expressat en la mateixa línia i ha desvelat que «el dimecres després de Setmana Santa assajarem perquè venim a Riudoms, quan normalment no ho fèiem». «Volem portar-hi castells de vuit, que és una gamma molt àmplia», ha dit Martínez, deixant entreveure que no descarta anar més enllà del tres i del quatre. El màxim dirigent tècnic rosat s'ha mostrat «molt content per una diada que pot tenir molt de futur» i ha recordat que «la Colla Vella sempre aposta pels desplaçaments pròxims a casa, com aquest».

 

Ara, doncs, vindran setmanes d'assajos a les colles per preparar aquesta cita del migdia de diumenge, 28 d'abril, a la plaça de l'Om de Riudoms, en el que podria ser l'embrió d'una cita destacada de la primavera castellera a les comarques de Tarragona.

 

També et pot interessar