GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

David Lobo (Sant Pere i Sant Pau): «La feina d’assaig ens dirà fins on podem arribar»

Parlem de les previsions de temporada amb David Lobo, el cap de colla dels del barri tarragoní
David Lobo és el cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau | David Prats

 

Tarragonadigital.com entrevista David Lobo, el cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant, que enguany afronta l’última temporada al capdavant de la tècnica. Després d’aconseguir descarregar l’any passat el 2de8 amb folre, els tarragonins es marquen la fita de consolidar la categoria de vuit pisos.

 

Amb Lobo conversem, entre altres temes, sobre els objectius de temporada, les primeres actuacions i el calendari d’actuacions. Sant Pere i Sant Pau ja no és aquella colla de Tarragona que lluita per sobreviure. El model de creixement dels últims anys l’ha portat a ser una de les formacions mitjanes més destacades del país.

 

-Com afrontes la quarta temporada al capdavant de la tècnica dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau?

 

És molt especial perquè a final de temporada acabaré el meu mandat com a cap de colla. Hem d’aconseguir donar continuïtat al projecte que vam iniciar fa tres anys i ser realistes que sense l’esforç d’assaig no sortiran els èxits. En primer lloc, hem de consolidar el que tenim i després ja vindran les noves fites. Tenim el pati d’assaig i això ens esperona.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han rodat molt els castells de set durant aquest principi de temporada | David Prats

 

-Com valores el resultat de les primeres actuacions de la temporada?

 

Estic satisfet, encara que no hem anat tan accelerats com l’any passat. Ens hem dedicat a rodar molt els castells de set i polir detalls en alguns pisos. Teníem la intenció de fer un pas més enllà dissabte a Valls, però el canvi d’horari de l’actuació no ens ho va permetre per falta d’efectius. Esperem que durant el mes de maig poder estrenar alguna estructura nova.

 

-Apostes per un plantejament similar el 2018?

 

La feina d’assaig ens dirà fins on podem arribem. La idea seria consolidar els objectius que vam aconseguir l’any passat. Sí que és veritat que cada temporada és nova i t’has de plantejar alguns canvis en les alineacions. De moment, anem per bon camí i, fins i tot, mirem més amunt. La colla posarà el límit que es proposi.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau celebrant el resultat de la diada de Sant Magí de l'any passat | ACN

 

-Voleu ampliar la gamma alta de vuit?

 

A la diada de Sant Magí de l’any passat vam aconseguir descarregar el nostre primer 2de8 amb folre de la nostra història. En canvi, però, a la mateixa actuació, vam tenir una caiguda de pilar de 7 amb folre que ens va torçar una mica els plans. Això ens va obligar ser més conservadors a final de temporada. Evidentment, no hem deixat de treballar els castells de vuit amb l’agulla i el 5de8, però fins que no els veiem prou madurs per portar-los a plaça no ens arriscarem.

 

-Com et voldries presentar a la diada de Sant Joan?

La diada de Sant Joan de la plaça de la Font és una actuació que ens agrada molt perquè la compartim amb les altres tres colles de la ciutat. Hi hem apostat fort en els últims anys i enguany no serà diferent. Tot i això, encara és molt aviat per decidir quins castells hi portarem.

 

-Quines són les sortides que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau consideren prioritàries enguany?

Tenim un calendari molt potent. Al juny, a banda de Sant Joan, abans també tenim la diada d’aniversari del nostre local on volem fer un bon paper. Ja a l’estiu, vindrà el Catllar, Sant Magí i Santa Tecla. A final de temporada, també hem convocat una actuació a l’octubre a Tarragona amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Cugat.

 

-A l’estiu està previst que s’inauguri el Museu Casteller de Catalunya a Valls. Què n’esperen els Castellers de Sant Pere i Sant Pau d’aquest projecte que fa tants anys que s’arrossega?

Ha de ser un projecte que representi només els castellers. Celebrem que sigui una realitat després de tants anys de decisions sobre on calia ubicar-lo i quin contingut havia de tenir. Encara és d’hora valorar quin impacte pot tenir. De moment, hem de veure la resposta que té el públic quan obri portes.

La canalla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau al passat Concurs de Castells de Tarragona | Laia Solanellas