La Jove de Tarragona actuarà en primer lloc a la diada de Sant Fèlix

El sorteig d’ordre d’actuació s’ha fet aquest dimarts al Vinseum
Foto de família de les colles participants en la diada de Sant Fèlix | Castellers de Vilafranca

La diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim 30 d’agost ja coneix l’ordre d’actuació. La Colla Jove Xiquets de Tarragona serà l’encarregada d’obrir plaça. En segona posició actuarà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, tercera serà la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca tancaran les rondes.

 

L’acte del sorteig, que ha estat conduït pel cronista casteller Pep Ribes, també ha servit per explicar les novetats de la diada d’enguany. Per quarta edició consecutiva, el gestor cultural tarragoní Jordi Bertran ha estat nomenat cap de plaça.

 

A més de Sant Fèlix, també s’ha sortejat l’ordre d’actuació de la diada de vigília prevista pel 29 d’agost. La sort ha decidit que la Jove de Vilafranca sigui primera, segons els Xicots de Vilafranca i últims els Castellers de Vilafranca. Un any més, la diada de Sant Ramon del 31 d’agost es farà a l’antiga.

 

El sorteig també ha servit per presentar la diada infantil de l’1 de setembre, cita que enguany comptarà amb la participació de colles convidades. Els Castellers de Vilafranca seran els encarregats de començar l’actuació. Seguidament, actuarà la Jove de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Xiquets del Serrallo i la Jove de Sitges.

 

L’actuació infantil tindrà dues rondes de castells i/o torres seguint l’ordre d’actuació establert. A la tercera ronda es farà un castell de germanor. Igual com la vígília, Sant Fèlix i Sant Ramon, aquesta diada es farà a la plaça de la Vila.

 

Novetats de la diada de Sant Fèlix

Pel que fa a les mesures adoptades a plaça, les colles ubicaran els castells els més propers a l’Ajuntament possible, per facilitar la visió dels espectadors del carrer de la Cort. El gran interès que desperta la diada de Sant Fèlix fa que el públic ocupi aquest carrer de punta a punta, i com més a prop de l’edifici consistorial s’aixequen les construccions, millor visibilitat s’obté.

 

Així mateix, les colles ubicades en els extrems de la plaça facilitaran el moviment de castellers des de dins cap a enfora, sempre que sigui necessari. D’altra banda, l’organització proveirà de gel els espais interiors de l’Ajuntament per contribuir a les primeres atencions sanitàries per a les quals no calgui desplaçament fins als centres mèdics avançats. D’aquesta manera, es pretén millorar l’atenció a les castelleres i castellers.

 

Finalment, també dins la mateixa actuació a plaça, en cas de dubte sobre si un castell ha estat completat, el cap de plaça i el cap de colla es reuniran per comunicar-ne el resultat. La Diada de Sant Fèlix començarà, a partir d’un quart d’una del migdia, a la plaça de la Vila.