GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vella i Nens al 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca

L’actuació vilafranquina es farà dissabte a la tarda a la plaça de la Vila
Els Castellers de Vilafranca en una actuació a la plaça de la Vila | ACN

Dissabte, a les sis de la tarda, Vilafranca del Penedès viurà una diada castellera especial per celebrar el 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca. La cita comptarà també amb la participació de dues colles històriques com són la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell.

Els verds volen portar el castell de 10

Tot i les últimes caigudes a Cal Figarot i la Bisbal del Penedès, els Castellers de Vilafranca esperen completar aquest divendres un bon assaig per plantejar-se per segon cop aquesta temporada el 3de10 amb folre i manilles a la diada del seu 70è aniversari. Els penedesencs també tenen en cartera la torre de 9 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre, ambdues construccions també completades enguany.

 

També estan treballant el 3de9 amb folre i agulla i la torre de 8 neta, però no se sap si estaran a punt per a aquest dissabte. A la ronda de pilars, tot fa preveure que aparquin el pilar de 8 amb folre i manilles, que van deixar a mitges a la Bisbal, i es plantegin el de 7 folrat.

 

La Vella no descarta el castell net

A dotze dies de la diada de Sant Fèlix, la Colla Vella dels Xiquets de Valls tindrà l’oportunitat de lluir-se per avançat a la plaça de la Vila. Els d’Albert Martínez els fa molta il·lusió que els hagin convidat en aquesta actuació i la plantejaran de màxims.

 

Castells com el 4de9 amb folre i pilar, el 5de9 amb folre, el 9de8  i el pilar de 7 amb folre estarien assegurats. A falta de l’assaig de divendres, també estan mirant de portar el 2de8 net, que ja han descarregat aquest curs i l’estrena del 4de9 net. En principi, el 3de10 amb folre i manilles l’aparcarien fins el 30 d’agost.

 

La gamma bàsica de vuit serà el repertori dels Nens

Els Nens del Vendrell no es troben en el millor moment de la temporada. A la diada del 70è aniversari dels Verds, l’agrupació de la capital del Baix Penedès es planteja els dos castells bàsics de vuit i un castell de la gamma alta de set. De cara al setembre, la colla es marca l’objectiu de descarregar la torre de 8 amb folre i ampliar el ventall.