Els Xiquets de Tarragona deixen la categoria de 9

Els matalassers feien castells de 9 ininterrompudament des del 2007
Els Xiquets de Tarragona acaben el 2019 sense castells de 9 pisos | Àngel Ullate

Ha estat un 2019 difícil pels Xiquets de Tarragona en molts àmbits. Per segona temporada consecutiva, sense local propi, han hagut de continuar celebrant els assajos al pati del Pou de l’Ajuntament. En l’àrea tècnica, la colla ha tingut pitjors registres que el 2018 i ha acabat abandonant el grup de colles de 9 que mantenien des del 2007.

 

La feina d’assaig no surt a plaça

Els Xiquets de Tarragona han signat la pitjor temporada dels últims dotze anys. A banda de perdre els galons de 9, tampoc ha pogut lluir la gamma alta de 8. És un curs decebedor, i més per una agrupació que tot just fa quatre anys aconseguia descarregar el 2de9 amb folre i manilles. I no oblidem que també havia carregat el 5de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

El món dels castells gairebé sempre és agraït, però quan no ho és, pot arribar, fins i tot, a ser cruel. Els ratllats han fet bones proves de 3de9 amb folre i 5de8, però la realitat del pati no s’ha sabut transmetre a les places. Durant l’hivern hi haurà temps per l’anàlisi i treure l’entrellat del què els hi ha passat realment als Xiquets.

Els Xiquets de Tarragona han baixat les xifres en gamma alta de 8 | Toni González

Salven el 2de8 amb folre

A pesar d’un únic 5de8 dels tretze que han provat enguany, els tarragonins han aconseguit mantenir el 2de8 amb folre, estructura que tenen en cartera des del 1994. Tampoc no han tingut un dos sòlid, però per Tots Sants, tot i amb els dubtes de la canalla, se’l van anotar.

Els Xiquets de Tarragona han tornat a descarregar el 2de8 amb folre | Xiquets de Tarragona

 

Al mes d’octubre, els matalassers també van provar la sort amb el 4de8 amb l’agulla. Ho van fer a l’Arboç, encara que la construcció es va demostrar poc madura i els seus components van optar per desmuntar.

 

Futur amb molts interrogants

De cara el futur, Oriol Peiró, actual cap de colla dels Xiquets de Tarragona, encara no té clara la seva continuïtat. Passi el que passi amb la tècnica, la colla necessita tornar a tenir un rumb potent. Els ratllats disposen d’un potencial tècnic i social molt divers i amb coneixement ampli de la matèria castellera. Només el fet de creure en el projecte i engrescar la massa social són les claus perquè la formació recuperi el terreny perdut.

La continuïtat d'Oriol Peiró com a cap de colla dels Xiquets de Tarragona no està garantida | Josep Martí

 

Estadístiques dels Xiquets de Tarragona (A partir del 2de7)

2de7 3d

4de8 18d+3c

3de8 19d+1i+1id

2de8f 1d

4de8a 1id

5de8 1d+1i+1id

3de9f 4id