Els Torraires de Montblanc escullen nova presidenta l’any del 25è aniversari de la colla

El 9 de febrer l'entitat haurà d'escollir cap de colla ja que l'actual no pot continuar per motius laborals

Aquest dissabte, els Torraires de Montblanc van celebrar l'assembla anual de l'entitat amb la renovació de les juntes, tant tècnica com administrativa, com a punt més destacat. L'única proposta presentada va ser per a la renovació de la junta administrativa, i va ser escollida sense cap vot en contra. Joan Manel Cabello, ara ja expresident de la colla, no podia continuar assumint el càrrec per dedicar-se a preparar les eleccions municipals, ja que és candidat a l'alcaldia de Montblanc.

La nova junta, encapçalada per Dolors Ferré, arrenca etapa amb noves cares però també amb la continuïtat d'alguns components de l'anterior. S'hi incorporen Sue Roveda, com a vicepresidenta, i també Carles Bonet i Roser Llagostera. Continua el secretari, David Pesquera, a més de Jordi Panadès i Joan Manel Cabello.

Ivan Lozano no continuarà com a cap de colla dels Torraires

Pel que fa al cap de colla, Ivan Lozano, ja va manifestar a finals de temporada que per motius laborals tampoc no podia continuar en el càrrec. A l'assemblea anual no es va presentar cap candidatura per renovar la junta tècnica.

En l'exposició de la memòria castellera de la temporada 2018, es va destacar els bons regitres d'aquesta temporada, entre els quals destaquen el tres de set, descarregat tres vegades, i el pilar de cinc, completat en dues ocasions. Així, es van aconseguir castells límit per a la colla amb una única caiguda en tot l'any.

Finalment, Dolors Ferré, com a presidenta, va animar els components de la colla a presentar candidatura a cap de colla, i es va posar la data del 9 de febrer per celebrar l'assemblea extraordinària en què hauria de ser escollit.

Arriba el 25è aniversari dels Torraires

La nova junta afronta el repte de començar una temporada especial, la del 25è aniversari de la colla, que es complirà a finals d'aquest 2019. Per tant, té l'objectiu de preparar una celebració especial, que segons Ferré ha de començar castellerament: «És important augmentar el nombre de components de la colla per consolidar els castells que vam aconseguir la temporada passada». La junta també s'ha proposat recuperar la diada de la colla, una actuació que fa uns anys es feia al novembre i que donava el tret de sortida a les festes de final de temporada.


Comentaris