Maradona, amb una pilota a les mans, durant la gala FIFA The Best de l'any 2017

Imputen el metge de Maradona per possible negligència i homicidi culpós

S'han practicat escorcolls a casa seva i també a la clínica on treballa

La mort de Diego Armando Maradona ha consternat el món del futbol, però ha tocat especialment al seu país natal, l'Argentina, on era un autèntic mite. El seu traspàs arribava setmanes després d'haver estat operat  a causa d'un coàgul al cervell, del qual Maradona es recuperava en una casa que havia llogat als afores de Buenos Aires. Dijous, la seva capella ardent va rebre la visita de centenars de milers de persones, poques hores abans de ser enterrat el passat divendres.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una mort que portarà molta cua

Després del decés del futbolista argentí, s'ha iniciat una forta polèmica per les causes que van produir la mort de Maradona. Aquest mateix diumenge, tal com hem explicat a Catalunya Diari, la infermera Dahiana Gisela  ha explicat que la van obligar a mentir sobre les atencions donades a l'exfutbolista abans de la seva mort. Ara, ben poques hores més tard, hi ha novetats molt importants al voltant de Leopoldo Luque, el metge que el va tractar.

Aquest diumenge, 29 de novembre, Luque, el metge personal de Diego Armando Maradona, ha estat imputat a causa de la investigació  que lidera la Fiscalia de San Isidro sobre el traspàs de l'exfutbolista. A banda de la seva imputació, s'estan duent a terme escorcolls  al domicil particular de Luque i també a la seva clínica professional. Tal com informen mitjans argentins, hi ha desenes de policies a cadascun d'aquests emplaçaments.

Luque, imputat per possible negligència i per homicidi culpós

Els càrrecs que s'imputen a Leopoldo Luque serien una possible negligència mèdica que podria haver desencadenat en la mort de Maradona i comportat un delicte d'homicidi culpós. No es descarta que la Justícia argentina imputi en les properes hores un altre facultatiu, en aquest cas el psiquiatre de Diego Armando Maradona, que era l'encarregat de donar-li la medicació pertinent i que es trobava a casa de l'astre argentí en el moment de la seva mort.

La família de Maradona es troba, doncs, en peu de guerra per la mort de l'exfutbolista i les seves filles assenyalen directament Leopoldo Luque per no donar al seu pare l'atenció suficient en els darrers dies de la seva vida.