Turisme per Ascó: sortida amb el llagut pel riu i taller de caixes amb niu

Els hotelers de TGN critiquen «la tranquil·litat» del ministre francès en desaconsellar viatjar a Espanya

La FEHT es lamenta que el sector turístic cada cop ho té més negre i insisteix en la necessitat d’un pla d’ajuts

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) critica la poca cura del ministre francès a l’hora d’aconsellar als francesos que no viatgin a Catalunya i a l’Estat espanyol. El gremi d’hotelers  no veu «normal» que es llanci aquest missatge amb tanta «tranquil·litat», donada la poca incidència que ha tingut fins ara la pandèmia a la demarcació.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les decisions que van prenent diferents països, com França  i Anglaterra, és un nou cop econòmic per al sector turístic  del territori tarragoní que veu desplomar tots els mercats, primer el rus i ara el francès i el britànic, que representen vora un 40% del seu turisme. «Està tot molt complicat, tothom hi està perdent diners», apunta Xavier Guardià, portaveu de la FEHT.

La pèrdua de turistes russos, britànics i francesos, un forat del 40% de visitants a la Costa Daurada

En declaracions a l’ACN, el portaveu de la FEHT  diu que aquests criteris canviants acaben desconcertant el turista que, davant la incertesa, opta finalment per no moure's. El mercat britànic i el francès són un perfil de turista molt fidel que representa gairebé el 40% dels visitants a la regió. «El turista anglès, si ve aquí entre set i deu dies, però n’ha d’estar quinze més confinat a casa, no vindrà pas», afirma. L’ocupació als hotels de la demarcació s’ha desplomat en un 90% en un territori que, en un any normal, es trobaria en plena temporada alta.

Guardià avisa que el 40% d’hotels de la Costa Daurada que s’han animat a obrir pot anar minvant. «Tancaran aquells que estan enfocats exclusivament al turisme internacional, com ara l’anglès; els establiments que tenen una clientela més diversificada van mantenint la bandera aixecada, però tothom hi perd diners, l’empresariat fa un esforç brutal», remarca. «Semblava que s’arreglaria la situació i cada cop anem a pitjor», lamenta.

El sector turístic insisteix que, sense un pla d’ajuts de les administracions i l’allargament dels ERTO fins a finals d’any o ja al 2021, els negocis patiran fins a l’extrem de plantejar-se tancar definitivament. Davant la pèrdua del turisme estranger, i tal com va avançar la nova presidenta de la FEHT, Berta Cabré, en una entrevista recent a TarragonaDigital, el territori només pot confiar en el turisme de proximitat de cara a l’agost, si bé ja es dona la temporada per perduda.