10 grans pel·lícules infantils i familiars que ens ha deixat aquest 2019

La millor opció per passar una estona agradable en família aquest Nadal

Una bona opció per passar una tarda-vespre o nit agradable en família aquests dies de festes nadalenques, de sobretaula llarga i de sofà i manta és veure alguna de les pel·lícules que ens ha deixat aquest 2019 i que han fet les delícies dels nens i nenes de la casa, però també de les mares i pares. Si no les heu vist o si ja les heu vist però voleu tornar a gaudir-les, aquí us deixem deu suggeriments cinematogràfics d'aquest 2019 que us encantaran:

1

Toy Story 4

Per als que van passar de la infantesa a la joventut com el nen protagonista de Toy Story, poder gaudir anys després de la quarta part de la saga ha estat un dels plaers cinematogràfics de l'any. I els que han descobert Toy Story ara, han pogut descobrir una de les històries més emotives, divertides i sensibles sobre el pas del temps. És molt més que una pel·lícula d'animació, és la vida mateixa explicada per uns personatges entranyables i un guió meravellós.

2

Padre no hay más que uno

Els petits ho passen bé i els pares i mares es fan un far de riure. Veure's reflectit en una història tan similar a la batalla logística diària de les famílies i fer-ho rient i amb la intel·ligència i sensibilitat amb què ho fa Santiago Segura és una autèntica delícia. Una pel·lícula molt recomanable, que ha estat un dels merescuts èxits de l'any al cinema.

3

El Rey León

Disney ha recuperat aquest 2019 bona part dels seus personatges emblemàtics a la pantalla gran (També 'Dumbo' i 'Aladdin'). Els hi ha donat vida pròpia i forma humana i ha portat massivament el públic al cinema o per revisar les impactants i emocionants històries que van fer créixer una generació d'espectadors o per que les noves generacions descobreixin aquelles pel·lícules que ens van emocionar de petits. Amb el Rey León, l'hiperrealisme digital i l'espectacularitat es posen al servei d'un argument que ja coneixíem però que ens ha tornat a impactar. 2019 ha estat l'any Disney.

4

Mia y el León Blanco

Història ambientada a Àfrica i que ens descriu l'amistat impossible però imbatible d'una nena i un lleó, es tracta d'una història profundament humana i emotiva que també esdevé un clam a la defensa dels animals i dels seus drets. No és una gran pel·lícula tècnicament parlant però sí una bona història per veure en família i gaudir-ne plegats.

5

Abominable

Hi ha pel·lícules que passen desapercebudes però que són autèntiques joies. És el cas d'aquesta història d'amistat entre una adolescent rebel i un petit Yeti que s'ha perdut a la ciutat i vol tornar a casa seva. El que sembla un plantejament fluixet acaba transformar-se en una pel·lícula divertida, intrèpida, valenta i que planteja dilemes i preguntes vitals entorn l'amistat, la solidaritat, la compassió i l'ajuda. Imprescindible.

6

Mascotas 2

Els animalets són uns protagonistes agraïts per les pel·lícules d'animació. Aquesta segona part de Mascotas recupera els protagonistes de la primera part i els posa en dilemes divertits, assequibles per tots els públics i amb gags memorables que animen la trama. Divertida i molt ben feta.

7

Frozen 2

Era una de les pel·lícules més esperades de l'any i les expectatives s'han complert a mitges. Les dues princeses han crescut en l'àmbit personal i la trama s'ha enfosquit buscant la complicitat del públic preadolescent. El resultat és una història més madura i fosca del que es podria esperar però que intenta mantenir l'esperit de la primera part. No és una pel·lícula ni molt menys rodona però pels que han vist la primera part, és de visionament pràcticament obligatori.

8

Solan & Eri: missió a la lluna

No tot és Disney o Frozen al cinema. També hem pogut gaudir aquest 2019 d'històries més petites però molt ben fetes i amb un argument i una trama amables i fetes amb amor i dedicació. Es tracta d'aquesta història que arriba de Noruega i que ens explica com dos amics s'embarquen en un viatge a la lluna, 50 anys després que hi arribés l'home per primer cop. La missió no serà fàcil i construir una nau que pugui arribar al seu destí, encara menys. Entranyable i molt simpàtica.
 

9

Como entrenar a tu dragón 3

Hi ha sagues que van acumulant entregues de forma plana perquè el públic va responent però n'hi ha d'altres que persegueixen alguna cosa més i que fan evolucionar els personatges i la tècnica. Sense arribar a l'excel·lència de Toy Story o d'Abominable, aquest 2019 ens ha deixat la tercera part d'aquesta aventura forjada amb l'amistat entre un jove viking i el terrible drac Furia Nocturna. Hipo i Desdentao es tornen a trobar enmig d'una aventura que posa en joc l'amistat, la lleialtat i altres punts forts de la seva relació. Estèticament és espectacular.

10

Mi vecino Totoro

Acabem amb una meravella que es va estrenar fa gairebé un any, a principis de 2019, per commemorar el trentè aniversari de la seva estrena inicial. Es tracta d'un clàssic de l'animació infantil japonesa, dirigida per Hayao Miyazaki i que des de la senzillesa i la innocència de la infantesa transmet valors tan essencials com l'amor i el respecte per la natura, les relacions humanes o l'essència i la màgia que poblen la infantesa i que el pas del temps i la vida van esborrant. Tot un clàssic.

"🎄📽 Sofà, manta i crispetes: 15 pel·lícules per aquest Nadal que us encantaran" "🎬 LLISTA: Les 10 millors pel·lícules del 2019 que has de veure sí o sí"