GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Mostra de Teatre Jove de Tarragona abaixa el teló amb més de 4.000 espectadors

De les onze representacions totals, més de la meitat són obres de creació pròpia
La Mostra de Teatre Jove de Tarragona ha tancat amb èxit la seva edició número 26 | Cedida
 

El Teatre Metropol ha abaixat el teló amb èxit a la 26a edició de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona després d'un mes llarg de representacions que va iniciar-se el passat 8 de maig. En aquest període, fins a onze obres teatrals i gairebé 350 joves actors i actrius de la ciutat han omplert la graella del Metropol amb un significatiu augment de públic. En total, aquesta edició ha aconseguit aplegar la xifra rècord de 4.200 espectadors —són 600 més que l'any passat—.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La iniciativa, encapçalada per la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i el grup Teatre Jove, té la finalitat d'esdevenir un aparador majúscul del teatre juvenil i obrir i consolidar espais de trobada entre desenes de joves amb inquietud teatral i cultural i una àmplia representació de companyies i grups teatrals del territori. En la suma de les onze representacions d'aquest 2019, han pujat a l'escenari gairebé 350 joves actors i actrius. L'Ajuntament ha celebrat la implicació, la qualitat i la inquietud dels participants a través d'un comunicat.

 

La Mostra de Teatre Jove de Tarragona és un gran aparador per a 350 joves actors i actrius del territori

Més de la meitat de les obres representades són propostes de nova creació o de nova adaptació per part dels grups participants. La mitjana d'assistència de públic ha estat d'uns 380 espectadors per a cadascun dels espectacles de la mostra, una xifra notablement superior als anys anteriors. La Conselleria de Joventut ha volgut reivindicar «el fet de consolidar una programació estable i de qualitat» al Metropol de la mà de la inquietud i l'empenta dels joves.

 

De cara a l'any 2020, en què la Mostra de Teatre Jove ja sumarà 27 edicions, els organitzadors ja treballen en «oferir més espais d'intercanvi» i afavorir la interrelació «amb altres mostres o festivals de teatre jove programats en altres ciutats».

 

També et pot interessar