La Diputació de Tarragona ha posat en marxa una acceleradora per impulsar empreses de nova creació del sector turístic de la demarcació tarragonina. En aquest sentit, una desena d'startups de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre podran beneficiar-se del programa TuristUp a través del qual la Diputació els oferirà formacions i mentories durant un període de vuit mesos. L'objectiu de l'acceleradora és proporcionar recursos a les empreses i ajudar-les a créixer en les primeres etapes de desenvolupament.
Les inscripcions per participar en aquest programa ja estan obertes i la sol·licitud es podrà realitzar fins al 30 de maig a través del següent enllaç. Per poder optar-hi, les empreses candidates hauran d'estar legalment constituïdes i tenir la seva seu social i fiscal a la demarcació de Tarragona. A més, han de tenir un projecte en desenvolupament dins del sector turístic, actuar en alguna de les àrees d'interès que indica la convocatòria i comptar amb un equip emprenedor actiu, entre d'altres.
La selecció de les empreses es realitzarà atenent a criteris objectius com la viabilitat, l'avantatge competitiu o l'impacte territorial de les diferents propostes. Durant vuit mesos, les empreses seleccionades hauran de participar de forma activa en les sessions del programa de l'acceleradora que es duran a terme al Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus, i que inclouran formacions, mentories i visites, entre d'altres.
Impulsar la innovació i l'emprenedoria en el sector turístic
Amb aquesta actuació, la Diputació de Tarragona aposta per impulsar la innovació i l'emprenedoria en el sector turístic, d'important valor estratègic en l'estructura econòmica de la demarcació. En aquest sentit, l'ens supramunicipal, en el seu treball per impulsar projectes de millora de l'ocupació, la inserció laboral i l'emprenedoria, ja ha creat altres acceleradores d'startups anteriorment.
Concretament, l'any 2018 en van posar en marxa dues: Camp TgnUp i EbreUp per a empreses amb projectes innovadors o de menys de 5 anys de vida, mentre que el 2019 en va crear una de vertical en l'àmbit de l'economia circular.