El Nàstic acomiada el tècnic Iñaki Alonso i el substitueix Dani Vidal

Els dirigents del Nàstic han actuat amb rapidesa després de la golejada contra l'Eldense i han destituït l'entrenador i el director esportiu. Dani Vidal, fins ara segon tècnic, el substitut

26 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:35h
Dani Vidal es fa càrrec del forat deixat per Iñaki Alonso
Dani Vidal es fa càrrec del forat deixat per Iñaki Alonso | Club Gimnàstic
La derrota del Nàstic de Tarragona davant l'Eldense (0-4) ha sacsejat amb molta duresa el projecte esportiu de la temporada 2022-2023. La tercera ensopegada consecutiva i les formes d'aquesta han provocat que el Consell d'Administració grana hagi destituït fulminantment l'entrenador Iñaki Alonso i el director esportiu David Comamala. Els seus substituts ja han estat anunciats: el fins ara segon entrenador Dani Vidal fa el salt a primer tècnic i Sergi Parés torna al càrrec que va perdre el passat estiu.
 

Dani Vidal i Sergi Parés, al rescat

El Nàstic tenia el pla B preparat en el cas d'haver d'actuar davant una desfeta esportiva, tal com ha passat. L'exemple més clar és que el Consell d'Administració no ha necessitat gaires minuts per anunciar que Dani Vidal s'encarregaria d'ocupar el càrrec d'Iñaki Alonso i que Sergi Parés tornava al rol de director esportiu en el lloc de David Comamala.

Vidal, que ha estat la mà dreta de Raül Agnédes de l'estiu del 2021, fa el salt com a màxim responsable de la banqueta. L'entrenador, format al futbol base grana, ha d'encarregar-se de liderar un equip que necessita reaccionar per evitar una catàstrofe majúscula anomenada Segona RFEF. L'aposta per la casa també es veu reflectida a la direcció esportiva amb el retorn de Sergi Parés, que l'estiu passat va ser traslladat al futbol base.
 

Imatge d'arxiu de Josep Maria Andreu com a president del Nàstic Foto: Club Gimnàstic

 

El president Andreu: "Hem tocat fons"

Josep Maria Andreu, president del Consell d'Administració del Nàstic, ha passat per la sala de premsa minuts després de la destitució d'Alonso. Ho ha fet per demanar disculpes i també anunciar l'acomiadament de David Comamala com a director esportiu: "Avui hem tocat fons, vull demanar disculpes a l'afició per la temporada que estem fent", han recollit els micròfons de Tarragona Ràdio després del matx.

El màxim mandatari grana ha titllat la situació de "lamentable" i "calvari", no amagant la decepció per una situació on també se sent culpable: "Com a president em poso a la primera fila i assumeixo les responsabilitats de les coses que estan passant, estem tots molt tocats i decebuts, és un despropòsit, tenim un bon equip però no estan a l'alçada".
 

Iñaki Alonso comunica la seva destitució

L'entrenador Iñaki Alonso era l'encarregat de comunicar a la sala de premsa del Nou Estadi Costa Daurada el seu acomiadament: "Assumeixo amb humilitat la derrota i us dic que deixo de ser entrenador del Nàstic". A Alonso l'avisaven poc després de perdre que se li rescindia el contracte després de sumar només cinc punts dels darrers 18 possibles.
 
"Ja ho sabia, això és futbol i és un moment delicat, no hem tingut la reacció que hauríem d'haver tingut", explicava Alonso davant els mitjans de comunicació. El ja extècnic afirmava que "el Consell decideix i és sobirà" i creu que la situació tarragonina és reversible: "Segur que sí, és un tema de jugadors i d'entrenador". El mateix Alonso ha deixat clar que el Nàstic ja només pot lluitar per evitar el descens: "Ara canvia l'objectiu i s'ha d'anar partit a partit i sumar; el focus ja és molt clar, ja saps quin és el teu objectiu i cal fer un pas endavant".

El Gimnàstic viu moments crítics en l'àmbit esportiu i sembla inaugurar una nova etapa on s'ha d'oblidar de l'ascens i ha d'evitar el descens a Segona RFEF. Les places de promoció d'ascens estan ja a nou punts i les del descens són a quatre, tot i que podrien apropar-se a només un punt. Comença un nou Nàstic que necessita un final diferent d'aquell al que està destinat si no reacciona.