Pla general d'Horta de Sant Joan amb els camps i les cases enfarinades per la primera neu d'aquest dijous.

Arriba la nevada amb puntualitat: pràcticament fins a nivell de mar a les Terres de l'Ebre

La nevada comença a canviar el paisatge per sobre de 200 metres, tot i que puntualment cau fins al nivell de mar

Tal com estava previst, després de les enfarinades  que s'han produït aquesta matinada a molts indrets del prelitoral de Barcelona, la neu  ha arribat al llarg del dijous, 7 de gener,  amb puntualitat a les Terres de l'Ebre. En general, la nevada  es concentra a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i al Priorat, però també ja ha arribat a la Terra Alta i, fins i tot, al sud del Camp de Tarragona. Per exemple, s'ha vist nevar  per sota dels 100 metres  d'altitud, pràcticament a nivell de mar, com és el cas d'El Perelló o el Ginestar, entre altres localitats pròximes.

A hores d'ara, la nevada  guanya intensitat i persistència, fet que comença a provocar un canvi de paisatge radical en aquests indrets. A continuació, us deixem les imatges  més bucòliques que s'estan compartint a les xarxes socials d'aquesta nevada  a cotes  molt baixes  i que, puntualment, podria arribar  a nivell de mar,  com ja ha passat als horts del Ginestar, a la Ribera d'Ebre. A més, a cotes mitjanes el paisatge comença a quedar ben enfarinat  per sobre dels 500 metres, inclús dels 200 en alguns casos. Molt de compte aquesta tarda si heu d'agafar el vehicle privat per la meitat sud del territori català.

Pla general de tres joves llençant-se boles de neu al centre de Falset.
Tres joves llençant-se boles de neu al centre de Falset. | ACN

Pla general d'Horta de Sant Joan amb els camps i les cases enfarinades per la primera neu d'aquest dijous.
Horta de Sant Joan amb els camps i les cases enfarinades. | ACN

Primer pla de la mà d'una nena agafant una bola de neu, a Horta de Sant Joan
Una nena agafant una bola de neu, a Horta de Sant Joan | acn

Imatge de Falset nevat
La neu ha arribat a la mateixa capital del Priorat, Falset, deixant un paisatge blanc | Maria Rosa Fernandez

L'aperitiu a l'espera del plat fort

Les nevades  han arribat amb puntualitat aquest matí, però tot plegat és l'aperitiu. Durant la tarda no s'aturaran i seguiran afectant gran part de les Terres de l'Ebre i camp de Tarragona. Seran en forma de neu  per sobre dels  300-400 metres  a gran part del litoral i camp de Tarragona, però a l'interior de l'Ebre, seguiran  nevant a pràcticament qualsevol cota, ja que l'aire fred  de l'interior s'escolarà per l'Ebre provocant que la cota de neu baixi substancialment. A últimes hores del vespre, les nevades  també podrien arribar a qualsevol cota  del Pirineu i per sobre dels 300 metres  a gran part de l'altiplà central i Catalunya  central.