Imatges precioses: Prades torna a quedar emblanquinada per una nova nevada fora d’època

La neu ha caigut sobretot després de dinar pel damunt dels 600 o els 700 metres i ha deixat un paisatge blanc
Imatge de la nevada a Prades aquest dijous a la tarda | Josep Corominas

L’hivern vol passar comptes ja en plena primavera després de tres mesos pràcticament desaparegut. I és que el fred intens de les últimes hores combinat amb l’arribada de precipitacions ha deixat una nova nevada a Prades i zones properes aquest dijous, 26 de març, després que dimecres ja hi nevés i aquest migdia també es veiessin flocs ben a prop. Una situació fora d’època més pròpia de ple hivern.

La nevada ha estat intensa en algun moment amb flocs ben grans que queien amb alegria, però no ha durat molta estona. No obstant, hi ha hagut temps suficient perquè quedés tot ben tenyit de blanc, com es pot veure en aquestes imatges:

Les precipitacions han estat en forma d’aigua en general per sota d’aquests 600 metres, tot i que la cota s’ha desplomat puntualment per sota. A més, les calamarsades i calabruixades han aparegut a molts punts de les comarques de Tarragona a causa d’aquests ruixats sobtats que desplomaven de cop l’aire fred en alçada, deixant paisatges blancs de gel en alguns punts. Els registres més destacats de precipitació s’han mogut entre els 2 i els 6 l/m². Els xàfecs poden seguir apareixent aquesta tarda, però tendiran a anar marxant.

"⛈❄IMATGES: Calamarsada sorpresa al Camp Tarragona amb trons i fred molt atípic" "🌦📸 El temps des de la finestra: Recull d’imatges dels lectors des de casa el 25 de març del 2020"