GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PORTADES

Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui

Primera nevada de l'any a les muntanyes de Prades i els Ports de Beseit

Les temperatures molt fredes durant la nit i les pluges al llarg de la matinada han enfarinat algunes poblacions del Pirineu i Prepirineu com la Seu d’Urgell i el Pont de Suert
El cim del Tossal de la Baltasana s'ha llevat enfarinat aquest diumenge. Imatge de les 9.30 hores. | Meteoprades

 

Matinada de pluja i neu arreu de Catalunya que ha ruixat, de manera més minsa, les comarques de Tarragona aquest diumenge, 20 de gener. Aquí no s'han sobrepassat en general els 5 litres, excepte al Baix Penedès. Durant el matí està precipitant neu als cims de les Muntanyes de Prades i al massís dels Ports, on la temperatura és negativa. La imatge a dos quarts de deu del matí d'aquest diumenge al Tossal de la Baltasana ja deixava veure, de forma clara, aquesta enfarinada. Als Ports de Beseit, així nevava aquest matí:

 

 

La neu ha enfarinat algunes capitals de comarca del Pirineu a cotes relativament baixes, com al Pont de Suert | @jaumealegre

 

Una setmana després del darrer episodi de fred de cru hivern i algunes precipitacions insignificants, aquest diumenge ha arribat una nova tongada de pluges més generals que han deixat algunes nevades febles a partir dels 700 metres.

 

Durant aquest diumenge ha creuat un front atlàntic, que ha provocat el primer temporal de nevades de l’hivern a l’interior de la península, i les pluges han arribat a tot el litoral, prelitoral, i amb menys mesura al Prepirineu i Pirineu català, deixant una enfarinada de fins a 2 cm a Pont de Suert, la Seu d’Urgell, Ribes de Freser, La Molina, Molló, entre altres poblacions. De moment, no es coneixen incidències viàries. Al llarg del dia pujarà la cota de neu per sobre els 1.000 metres.

 

Aquestes són algunes de les imatges que es poden veure a les xarxes socials de les tímides enfarinades i la regada d’aquest matí:

 

 

 

 

 

 

 

Ruixats de pluja generals al litoral i prelitoral

Les pluges han estat més importants i persistents al terç central de Catalunya, amb registres que s’acosten als 20 litres a punts de les comarques del Garraf, Baix Llobregat, Alt Penedès, Barcelonès, Vallès Occidental i Anoia.

Mapa de les precipitacions comptabilitzades a Catalunya aquest diumenge fins les 17h | Meteocat

 

La jornada de diumenge s’espera grisa bona part del dia a les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona, on continuarà plovent fins al migdia, com a mínim, de forma feble i intermitent. Cap a l’oest, s’aniran obrint clarianes i les nevades es traslladaran a la cara nord del Pirineu, sobretot a la Vall d’Aran. Tampoc es descarten algunes nevades al massís del Montseny i a les Guilleries. L’ambient serà fred amb màximes per sota o al voltant dels 10º al litoral i prelitoral, molt més baixes a l’interior i al Pirineu.