Klein titlla d'«aliança de perdedors» el pacte a quatre segellat per governar Cambrils

ERC, PSC, Junts i En Comú Podem acorden que Alfredro Clúa i Camí Mendoza es repartiran l'alcaldia

Els cap de llista dels quatre partits que han tancat un acord de govern a Cambrils.
Els cap de llista dels quatre partits que han tancat un acord de govern a Cambrils. | Ariadna Escoda/ACN
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:01h
El PSC, ERC, Junts i En Comú Podem han tancat un acord per governar l'Ajuntament de Cambrils els pròxims quatre anys. El socialista Alfredo Clúa serà alcalde els primers tres anys, mentre que la republicana Camí Mendoza serà la batllessa el darrer any de mandat. Amb aquest pacte, Oliver Klein, actual alcalde i líder de la força més votada, perdrà la vara el pròxim 17 de juny.

Els quatre socis de govern que lideraran el consistori cambrilenc han escenificat el seu acord aquest dijous a la tarda a les Escales Reials del passeig de les Palmeres del municipi del Baix Camp.

La candidata d'ERC, Camí Mendoza, ha negat que sigui un "pacte contra ningú", mentre que el líder del PSC, Alfredo Clúa, ha apuntat que es tracta d'una aliança similar a la del mandat 2015-2019, quan va haver-hi una entesa entre ERC, CiU i PSC
 

Oliver Klein: "És una aliança de perdedors"

L'alcalde en funcions de Cambrils i cap de llista de NMC, Oliver Klein, ha carregat contra l'acord de govern d'ERC, el PSC, Junts i En Comú Podem i que el deixarà sense alcaldia després d'un any i mig. En aquest sentit, Klein ha assegurat que "és una aliança de perdedors", alhora que ha afirmat que "hi ha gent que no mereixen ser regidors ni alcaldes".

Oliver Klein considera que aquest pacte va en contra la decisió de la majoria dels cambrilencs i cambrilenques en les eleccions municipals d'aquest passat diumenge. Així mateix, ha afirmat que "hi ha persones que han dit mentides, han enganyat o estaven jugant a dues bandes", en referència als socialistes, amb qui ja havien parlat per mantenir l'actual pacte de govern.
 

Chatelain: "Seran quatre anys perduts per a Cambrils"

Per la seva banda, David Chatelain, del Partit Popular, ha manifestat que "és un pacte de perdedors". El regidor ha recordat que "PP i NMC creixen, mentre uns altres han perdut representació. Això els hauria de portar a preguntar-se perquè han estat incapaços de rendibilitzar la seva acció de govern".

Chatelain ha pronosticat que "a la vista dels perfils polítics, i amb els antecedents ja coneguts en matèria de traïcions mútues creuades, les probabilitats d'una implosió no gaire llunyana en el temps són altes". El popular ha conclòs afirmant que "seran quatre anys perduts per a Cambrils".